Casa de la Culla

CASA DE LA CULLA

La Casa de la Culla és una masia històrica situada a Manresa, que ofereix un viatge en el temps a través del seu patrimoni i la seva activitat vitivinícola. Aquesta masia, documentada des del segle X, ha estat restaurada per preservar el seu encant original i per convertir-se en un centre dedicat a l’agricultura, la cultura del vi i a l’educació ambiental.

Què trobaràs a la Casa de la Culla?

Visites Guiades:
Explora la història de la masia i el seu entorn a través de visites guiades que mostren les diferents estances de la casa, el celler tradicional i els
camps de vinya. Coneix la història de la viticultura a la comarca i els processos tradicionals de producció de vi.
La Casa de la Culla és la seu del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages: És una de les denominacions més petites de Catalunya, amb 450 hectàrees situades en 26 municipis i només 14 cellers, amb uns nivells de qualitat i un reconeixement consolidats.

Activitats educatives:
La Casa de la Culla ofereix una varietat d’activitats educatives per a escoles, famílies i adults. A través de tallers i activitats pràctiques, els participants poden aprendre sobre l’agricultura ecològica, la biodiversitat i la sostenibilitat.
La Casa de la Culla és també la seu del Camp d’Aprenentatge del Bages, un servei educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per a les escoles de la comarca i orientat a la interpretació del medi natural, social i cultural de l’entorn.

Una estació meteorològica
És l’única estació oficial de Manresa. L’any 2007 es va instal·lar una estació automàtica al mateix punt, l’estació 149X de l’AEMET, estació que permet consultar les dades a temps real des d’aquest enllaç.

Horts comunitaris
Prop de mitja hectàrea de l’exterior de la Culla es destina al projecte dels horts comunitaris. Gestionats per la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia conjuntament amb del Pla de Desenvolupament Comunitari de la Balconada i el Punt Òmnia de la Balconada.

Quins són els beneficis de treballar un hort comunitari?

  • Fomentar models d’organització col·lectiva a través del treball en equip, la resolució de conflictes i la facilitació de grups.
  • Crear espais d’aprenentatge, intercanvi i integració social, pels propis hortolans, pels veïns del barri i per la comunitat escolar mitjançant activitats educatives que es duen a terme des de l’equip educatiu de la Culla.
  • Generar una dinàmica de promoció de l’horticultura ecològica més enllà de la Culla, al barri de la Balconada i la ciutat de Manresa.

Si vols treballar un hort a la Culla, omple el següent formulari i entraràs a la llista d’espera.

Espais de Lloguer
La masia disposa d’espais versàtils per a la celebració d’esdeveniments privats i corporatius, amb un ambient històric i un entorn natural incomparable. Els espais es poden adaptar a diferents necessitats, garantint una experiència única per als vostres esdeveniments. 

Vine a descobrir la Casa de la Culla!

La Casa de la Culla és un lloc perfecte per connectar amb la història, la natura i la cultura del vi de la comarca.
Us esperem per oferir-vos una experiència educativa i enriquidora en un entorn únic i ple d’encant.

Informació pràctica
Horaris:
El tercer dissabte de cada mes, visita guiada:
La Casa de la Culla es pot visitar el tercer dissabte de mes i sota demanda, per activitats educatives o individuals.
  • d’abril a octubre: a les 18 h.
  • de novembre a març: a les 17h
Apunta’t a la visita guiada Història de la Casa de la Culla i el Vi del Bages.
On som?
C/ de la Culla s/n de Manresa