NOTÍCIES

Sant Fruitós de Bages mostrarà tots els seus atractius culturals i turístics durant la Transéquia, en l’any que el poble és municipi amfitrió

El municipi també acollirà El Sopar de la Transéquia, el dimecres 12 de març, entorn el producte de la Col Verda manresana.

La 41a edició de la Transéquia, que se celebrarà el pròxim 16 de març, tindrà com a municipi amfitrió Sant Fruitós de Bages.

Per a celebrar-ho el municipi portarà una mostra de la cultura popular, i dels seus atractius, al Parc de l’Agulla de Manresa, en l’arribada dels participants.

La representació santfruitosenca anirà a càrrec de l’associació de Geganters i Grallers del municipi, de l’esbart Som Riu d’Or i de Batukada Shangó, qui mostraran la imatgeria, les danses i l’animació local,  entorn un estand de l’Ajuntament on s’oferirà informació sobre totes les propostes culturals, lúdiques i gastronòmiques que ofereix el municipi.

El Sopar de la Transéquia

En el marc d’aquesta celebració, i encetant la temporada gastronòmica d’hivern, Bages Impuls i la Comunitat Slow Food Catalunya Central, amb la col·laboració de l’Ajuntament, organitzen el Sopar de la Transéquia que en aquesta ocasió es dedica a la cuina de la Col Verda manresana.

Aquesta proposta gastronòmica se celebrarà el dimecres 12 de març, a les 8 del vespre, al Nexe – Espai de Cultura, i constarà de la degustació d’un menú de 8 plats on la Col Verda manresana hi serà present com a ingredient destacat. L’àpat anirà acompanyat amb el maridatge de vins de la DO Pla de Bages.

Els restaurants participants en el sopar, tots ells membres de la comunitat Slow Food de la Catalunya central són: Can Patoi, Ígnia, L’obradora, Laida, Bacasis i Mas de la Sala.

Les Temporades Gastronòmiques del Bages reivindiquen la cuina tradicional del territori elaborada amb productes de temporada. En cada estació de l’any s’ha consensuat entre la pagesia i la restauració de la comunitat Slow Food un producte estrella de l’horta. Així doncs, a més de la col verda manresana a l’hivern, els fruits amb tavella seran els protagonistes a la primavera, els tomàquets a l’estiu, i l’albergínia blanca a la tardor.

El preu del sopar és de 27 € per persona i cal reservar els tiquets AQUÍ