Projecte educatiu

L’aprenentatge de nous conceptes i l’experimentació són elements fonamentals per al creixement personal dels joves, i al Parc de la Séquia portem més de tres dècades compromesos en oferir als centres d’ensenyament les eines, les activitats, els programes i el suport necessaris en matèria d’educació ambiental.

L’eix central del nostre projecte educatiu és la importància de l’aigua per al desenvolupament humà, des dels punts de vista de la pròpia qualitat de vida, de l’activitat agrària, del creixement industrial, de la dinamització dels serveis i, en definitiva, del progrés dels territoris i les ciutats. La pedra angular, sempre i de forma indispensable, és la Séquia, obra per la qual podem explicar el desenvolupament del pla de Bages en general i de Manresa en particular durant els darrers set segles.

Màxim rigor

El Servei Educatiu del Parc de la Sèquia està format per un equip d’especialistes en educació ambiental, recerca i divulgació científica, a més d’una xarxa de col·laboradors en matèries específiques que aporten tot el seu valor al projecte. Això garanteix uns continguts amb el màxim rigor, sense escletxes, condició que considerem imprescindible perquè els alumnes rebin una formació de qualitat.

De 3 a 100 anys

El nostre programa pedagògic, desplegat en forma d’activitats i tallers, estan específicament pensats per a públics escolars concrets i diferenciats en funció del nivell educatiu, des de P3 fins a la Universitat. També són adaptables a altres col·lectius d’estudiants de franges d’edat més elevades, com escoles d’adults o centres de formació ocupacional. Finalment, adaptem aquesta oferta a grups o col·lectius amb inquietud per a l’educació ambiental.

Transversalitat

El projecte educatiu del Parc de la Séquia es desenvolupa en tots els espais i equipaments que gestionem. Millor dit, cada activitat o taller busca l’espai on millor pugui desenvolupar-se dins dels que estan integrats en la nostra gestió. Caminades divulgatives, sortides a explotacions agràries, visites a infraestructures de tractament d’aigües, laboratori d’aigües, els sons de l’aigua o la restauració de peces de museu són activitats interessants per a públics dels 3 als 100 anys. O més.