Sant Iscle

El conjunt romànic de Sant Iscle i Santa Victòria data del segle XII. És format per una sola nau coberta per una volta de canó lleugerament apuntada, un absis semicircular i un campanar de planta quadrada. Documentat el 950, és un dels nuclis més antics del Pla de Bages.

A tocar de l’església es troba el mas del mateix nom, on s’elaboren vins de la DO Pla de Bages. Des de principis del segle XIX quatre generacions de la família Vilanova es dediquen a la producció de vins i escumosos.

Situat en un entorn en què les vinyes alternen amb els boscos, ha esdevingut l’escenari d’un festival internacional de música clàssica. Disposa d’agrobotiga i de terrassa, i s’organitzen degustacions i visites guiades al celler i l’església.

Text extret del llibre “La Séquia de Manresa”. Josep Alert i Pol Huguet

 

Els alumnes de 6è de l’escola FEDAC de Manresa han treballat durant el curs 18-19 el seu element apadrinat i han elaborat el següent:

 

Durant el curs 19-20 els alumnes de 6è de l’escola Fedac Manresa han continuat apadrinant Sant Iscle i ens ofereixen aquests treballs perquè ens siguin d’utilitat quan visitem l’indret:

  Apadrinem el nostre territori
  Tríptic Apadrinem el nostre Territori 1

 

  Tríptic Apadrinem el nostre Territori 2   Tríptic Sant Iscle