Parc de la Séquia

El Parc de la Séquia és la institució que gestiona els espais i equipaments vinculats a la Séquia de Manresa i divulga sobre de la importància de l’aigua per al desenvolupament humà.

De la mateixa manera que la séquia medieval (s. XIV) ha impulsat el progrés de Manresa i del Pla de Bages, entenem l’aigua com l’element fonamental per al desenvolupament de les economies locals, la qualitat de vida i la cultura d’un territori. En aquest vincle entre aigua i territori, el Parc de la Séquia desenvolupa activitats divulgatives, d’oci i turisme dirigides a famílies, grups i centres d’ensenyament.

El Parc de la Séquia, està adherit al compromís de sostenibilitat de Biosphere.

  El Parc de la Séquia compromès amb la sostenibilitat

 

El Parc de la Séquia és la marca sota la qual treballa la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia. És fruit de la col·laboració entre la Junta de la Séquia, entitat mancomunada dedicada a la gestió d’aquest canal d’aigua entre Balsareny i Manresa, i Aigües Manresa, l’empresa pública de gestió d’aigües a una vintena de municipis Bages. Ambdues entitats reverteixen als ciutadans part dels seus beneficis.