Horts comunitaris de la Culla

Prop de mitja hectàrea de l’exterior de la Culla està ocupada per uns horts comunitaris, que com tota la Culla són propietat de l’Ajuntament de Manresa, però són gestionats per la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia conjuntament amb els responsables del Pla de Desenvolupament Comunitari de la Balconada i el Punt Òmnia de la Balconada.
L’any 2009 des del Consell Comarcal, que en aquell moment gestionava la Culla, es va començar el projecte de l’Hort de l’Avi. La tardor del 2019 es va reformular el projecte donant cabuda a més hortolans, fomentant la diversitat i la cohesió entre els diferents hortolans i posant èmfasi en la necessitat de fer horta ecològica. Actualment, es gestionen 16 parcel·les d’hort, d’entre 80 i 160 m².

Treballant als horts comunitaris de la Culla

Quins objectius tenen?

  • Fer un ús agrícola ecològic dels terrenys de la Culla.
  • Fomentar models d’organització col·lectiva a través del treball en equip, la resolució de conflictes i la facilitació de grups.
  • Crear espais d’aprenentatge, intercanvi i integració social, pels propis hortolans, pels veïns del barri i per la comunitat escolar mitjançant activitats educatives que es duen a terme des de l’equip educatiu de la Culla.
  • Generar una dinàmica de promoció de l’horticultura ecològica més enllà de la Culla, al barri de la Balconada i la ciutat de Manresa.

Qui pot portar una parcel·la d’hort?

  • Persones a títol individual i entitats.
  • Tindran preferència aquelles persones que siguin del barri i es procurarà que formin part del projecte persones de col·lectius diversos i amb necessitats diferents.
  • Portar una parcel·la implica responsabilitzar-se de tenir-ne cura, implicar-se en el projecte comunitari, complir l’acord d’usos i fer els pagaments anuals corresponents.
WordPress Gallery Plugin

Si vols un hort a la Culla, omple el següent formulari i entraràs a la llista d’espera.