Camins de la Séquia

Descobreix el canal medieval del Bages

La Séquia de Manresa és un element essencial per entendre la història social i econòmica del Bages. Des del segle XIV quan es va construir fins a l’actualitat, ha mantingut la seva funció de regar els conreus de Manresa, a més a més de moure els telers de la puixant indústria tèxtil del segle XIX, ajudant a la prosperitat de la ciutat. Recórrer la Séquia és rememorar 700 anys de la història de la comarca del Bages i amb les propostes de Camins de la Séquia ho podreu fer a peu, sense preocupacions i en llibertat.

 

QUÈ ÉS CAMINS DE LA SÉQUIA?

El nou producte turístic té com a objectius principals posicionar la Séquia com a element essencial per conèixer el Bages, esdevenir un generador de productes i serveis que fomentin l’economia local, i ajudar a la preservació i comprensió del patrimoni hidràulic de la Séquia i el natural i històric del Bages.

Camins de la Séquia proposa recórrer lentament la Séquia, en dos o tres dies. Les dues propostes inclouen un pack de benvinguda, el llibre de ruta, l’allotjament, el transport de l’equipatge i un telèfon d’assistència. Aquestes rutes, actualment autoguiades, es podran complementar amb l’acompanyament d’un guia, visites a altres espais turístics de l’entorn i amb més nits d’hotel a Manresa per completar l’estada. A partir de la tardor està previst poder oferir les visites amb acompanyament d’un guia i activitats enfocades a les empreses.

En trobareu més informació i l’espai de reserves a www.caminsdelasequia.cat