TRANSÈQUIA

Dia: 6 de març de 2016
Hora: Matí
Lloc: Al llarg de la Sèquia
Organitza: Parc de la Sèquia

On l’aigua esdevé el camí.

El proper 6 de març els municipis de Balsareny, Sallent, Santpedor, Sant Fruitós de Bages i Manresa, acolliran la 32ena edició de la Transèquia. Un esdeveniment que ja s’ha consolidat com a la gran prova esportiva i participativa de la Catalunya Central.
Aquesta serà la tercera edició organitzada per la Fundació Aigües de Manresa- Junta de la Sèquia, que va emprendre el projecte amb molta il·lusió i veient-lo com una oportunitat per crear xarxa dins el territori entre entitats, empreses i persones que hi viuen i hi treballen.

Modalitats:

Caminant: És la modalitat més popular i familiar des dels inicis. També és la que té el major volum de participants. Es pot començar la caminada des de diferents punts: Des de Balsareny (24km), des de Sallent (18km) i des de Sant Fruitós (10km) de manera que podem escollir, la que més ens vingui de gust fer.

En bicicleta: Hi ha tres rutes circulars per fer en BTT, adaptades als diferents nivells dels participants. Des de la curta per gaudir de l’entorn, fins a la llarga, un repte real per als iniciats.

Corrent: Durant anys molts participants de la Transèquia l’han fet corrent. Compartien l’espai i el camí al costat de la Sèquia, amb els caminants. Per adaptar-nos a les seves necessitats la sortida serà única a les 7.30h, des de Balsareny prèvia a la dels caminants per tenir facilitat de pas. Per poder fer això possible, els primers autobusos que sortiran des de l’Estació d’Autobusos de Manresa només estaran destinats a portar als participants d’aquesta modalitat

En Handbike: L’any passat es va crear aquesta nova modalitat, per fer realment inclusiva la Transèquia. S’ha millorat la ruta per a les persones que van amb cadira de rodes. És una ruta circular amb sortida i arribada al Parc de l’Agulla.

Per més informació: www.transequia.cat