Segueix l’Exposició Esport, indústria i modernitat

Dies: Del 8 de juny de 2024 al 8 de setembre de 2024
Hora: De 10 a 14h
Lloc: Museu de l’Aigua i el Tèxtil
Organitza: Parc de la Séquia, Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya

L’exposició explica com, en els seus inicis, l’esport era una activitat exclusiva de les classes benestants, que en els anys 1920 es va democratitzar gràcies a les millores laborals aconseguides pel moviment obrer.
El Museu de l’Aigua i el Tèxtil acull la segona itinerància d’aquesta exposició, i ha treballat en la producció de nous continguts per explicar els inicis de l’esport a Manresa i la seva estreta relació amb el desenvolupament industrial de la ciutat.
Manresa, una ciutat immersa en una rica cultura esportiva, ofereix un context ideal per a aquesta exploració a través d’una àmplia xarxa de centres, clubs i penyes dedicats a l’esport. En aquesta mostra, ens centrem en esports vinculats a la “roda”: l’aviació, el motociclisme, l’automobilisme i el ciclisme. També explorem l’excursionisme i els esports que van sorgir a partir de les seves associacions, com l’atletisme i l’esquí.
En la cessió d’objectes i documents a Manresa hi ha col·laborat el Centre excursionista de la Comarca del Bages, el Centre Excursionista Montserrat, la Biblioteca el Casino, la Penya Ciclista Bonavista, Pirelli Neumáticos S.A.U, entre altres entitats.

Preu: Gratuït
Públic: Tothom