Matinal de Renaturalització i Millora del Parc de Can Font

Dia: 28 d'octubre de 2023
Hora: a les 9h
Lloc: Centre de l'Aigua de Can Font
Organitza: Parc de la Séquia

Uneix-te a nosaltres en una matinal de renaturalització i millora al Parc de Can Font. Aquesta jornada es realitzarà amb la col·laboració de voluntaris de diverses entitats, incloent-hi l’Associació de Veïns i Veïnes de la Carretera de Santpedor, la Creu Roja i el Parc de la Séquia, així com amb la participació de tothom qui vulgui unir-se a aquesta iniciativa.

Estructura de la jornada:

 • Presentació introductòria: Començarem el dia amb una presentació sobre el valor ecològic i la importància del Parc de Can Font en la nostra comunitat. Aprendrem sobre la flora i fauna autòctones, els ecosistemes únics que hi habiten i la seva relació amb la conservació de la biodiversitat local.
 • Accions de millora en grups: Després de la presentació inicial, ens dividirem en petits grups dinàmics per dur a terme diverses tasques de millora i renaturalització del parc. Aquests grups es centraran en les següents activitats:
  • Neteja del bosc: Treballarem junts per netejar i preservar l’entorn natural, eliminant deixalles i materials no desitjats per ajudar a mantenir el parc net i saludable.
  • Marcació de camins amb fites de pedra: Col·laborarem en la senyalització de camins mitjançant l’ús de fites de pedra, fent que l’accés al bosc sigui més clar i per camins ben definits, prevenint l’erosió innecessària del sòl del bosc.
  • Restauració de la vegetació del canal: Ens dedicarem a la restauració de la vegetació aquàtica del canal, restablint l’equilibri ambiental i creant un entorn més agradable per a la fauna i la flora.
 • Esmorzar comunitari: El Parc de la Séquia ens brindarà un deliciós esmorzar comunitari per recarregar forces i compartir experiències amb altres participants. Serà una oportunitat perfecta per conèixer nous amics i connectar amb altres amants de la natura.

Detalls de l’activiat:

 • Data i hora: 28 d’octubre a les 9:00.
 • Ubicació: Centre de l’Aigua de Can Font
 • Requisits: Porteu roba còmoda i resistents a la intempèrie, així com calçat adequat, incloent-hi botes d’aigua si en teniu, i guants de jardineria si també en disposeu.
 • Inscripció: Encara que no és obligatori, us demanem que us inscriviu prèviament per ajudar-nos a planificar millor l’activitat.

No et perdis aquesta oportunitat de connectar amb la natura, fer una diferència positiva al nostre entorn i compartir aquesta experiència única amb la nostra comunitat. Us hi esperem!

Amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Manresa, Creu Roja, l’Associació de Veïns de la Carretera de Santpedor i el Pla de Desenvolupament Comunitari FAVM.

Inscripció a la jornada (per facilitar l’organització)