JORNADES TÈCNIQUES DELS PANYOS: Emprendre en temps de pandèmia

Dia: 28 d'octubre de 2021
Hora: A les 18h
Lloc: Museu de la Tècnica de Manresa
Organitza: Ajuntament de Manresa, Parc de la Séquia, CEDEM

La societat que va fundar la fàbrica dels “panyos”, considerada la fàbrica de riu més antiga de l’estat, va fer-ho amb unes condicions molt complicades, superada una guerra i una pandèmia.

La situació socioeconòmica que caldrà afrontar després de la Covid-19 deixarà de ben segur un panorama difícil però a la vegada un repte de transformació, tecnificació i reformulació de les empreses de casa nostra i d’arreu.

La historiadora Rosa Serra, experta en aquest període ens explicarà com la societat Miralda&Cia. va impulsar la construcció dels “Panyos”, en un moment en que les comunicacions eren precàries i ni tan sols s’havia instal·lat la primera màquina de vapor en territori català. Quina va ser la clau de l’èxit ? Qui eren aquests industrials emprenedors ? Com les experiències passades poden ajudar-nos avui ?

Aquesta i moltes altres preguntes es tractaran a les Jornades Tècniques dels Panyos, que seguirà amb una taula rodona amb empresaris locals que donaran la seva visió actual i de futur sobre el camí a seguir.

Reserva el teu lloc