Curs d’introducció a la xarxa de naturalistes iNaturalist

Dies: Del 12 de novembre de 2021 al 13 de novembre de 2021
Hora: Divendres a les 19:00 i dissabte a les 9:00
Lloc: Divendres a Can Font i dissabte a la Malesa de Sallent
Organitza: Parc de la Séquia i ICHN-Bages

iNaturalist és una xarxa social en línia de persones que comparteixen informació sobre la biodiversitat per ajudar-se mútuament a aprendre sobre la natura. Tot i que no és un projecte científic en si, proporciona dades obertes valuoses a treballs de recerca, gestors del territori i públic en general. Si fas aquest curs, aprendràs com funciona iNaturalist, com s’hi entren les dades (observacions) i com es pot fer servir com a eina de recerca. També se t’explicarà com pots participar, utilitzant iNaturalist, en el projecte de recerca ciutadana de la ICHN-Bages Límit altitudinal de diverses plantes termòfiles a la conca del Llobregat, el qual vol contribuir a l’estudi del canvi climàtic. El curs consta d’una sessió teòrica d’1,5 hores de durada i d’una sortida matinal a la Malesa de Sallent, una zona de gran biodiversitat vegetal. En aquesta sortida també es visitaran dos afloraments geològics (falla del Guix i calcàries lacustres) i es parlarà sobre el terreny dels impactes ambientals del dipòsit de residus salins de l’empresa ICL Iberia i de la pedrera de l’empresa Àrids Solestany. Així mateix, s’explicaran les actuacions que fan aquestes empreses per reduir els seus impactes ambientals.

Dies: divendres 12 de novembre (sessió teòrica) i dissabte 13 de novembre (sortida matinal).

Hora: divendres a les 19:00 i dissabte a les 9:00.

Lloc: Centre de l’Aigua de Can Font (sessió teòrica de divendres) i la Malesa de Sallent (sortida de camp de dissabte). El punt de trobada de la sortida de camp serà davant de Cal València. El desplaçament des de Cal València fins al punt d’inici a peu es farà amb vehicles privats.

Recorregut a peu de dissabte: uns 5 km.

Públic: Adults i joves a partir de 13 anys.

Organitza: Parc de la Séquia i Delegació del Bages de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN-Bages).

La sessió teòrica és oberta a tothom. No cal inscripció prèvia. Tingueu en compte que si l’assistència superés l’aforament de la sala es tancaria l’entrada i que caldrà portar mascareta.

Les places a la sortida són limitades i cal inscripció prèvia a través de BTiquets. El preu de la sortida és de 10€ pel públic general i de 7€ pels socis de la ICHN.

Recomanem portar l’App d’iNaturalist descarregada al mòbil abans de les sessions. Enllaços de descàrrega des de Google Play o App Store.

Compra entrades