Aprèn amb els ratpenats

Publicat el 5 de març de 2024

El passat dissabte 3 de febrer, al Centre de l’Aigua de Can Font, vam fer una activitat familiar de descoberta del món dels ratpenats.

Les famílies van venir a mig matí per aprendre com són aquests petits mamífers, com viuen i perquè estan en perill. Vam descobrir que els ratpenats són importants per l’ecosistema i per a la vida a les ciutats també, i que els humans podem fer algunes accions per ajudar-los en el nostre poble o ciutat.

Gràcies a l’ajuda del conegut ornitòleg Marc Illa vam col·locar caixes refugi al parc de Can Font. Les caixes refugi no es poden col·locar a qualsevol lloc, s’ha de buscar un que sigui alt i que no hi hagi entrebancs per entrar, com per exemple branques. Vam triar els millors arbres del bosc de Can Font i vam penjar les caixes! Ara queda esperar que els ratpenats les vegin, els hi agradin i s’hi instal·lin! Entre que es posa una caixa niu i s’hi instal·len els ratpenats pot passar ben bé un any! Per tant haurem de tenir una mica de paciència.

Una part de l’activitat va consistir en fer volar la creativitat i crear un ratpenat. Us deixem algunes fotografies de les creacions dels petits amants de la natura.

 

Espais i equipaments


Inscripcions escoles