Presentem la Transéquia 2024

Publicat el 13 de febrer de 2024

El pròxim 3 de març es portarà a terme la 40a edició de l’esdeveniment esportiu més multitudinari de la Catalunya Central

Les inscripcions presencials i online ja estan obertes

Trobareu tota la informació a la pàgina web www.transequia.cat

Aquest matí s’ha portat a terme la roda de premsa de presentació de la 40a edició de la Transéquia, que ha comptat amb el regidor d’Esports i Salut de l’Ajuntament de Manresa, Anjo Valentí i Moll, el vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, Antoni Ventura i Ribal, el coordinador de l’esdeveniment, Eudald Serra i la directora de Càritas Manresa, Josefina Farrés.

L’acte, que ha tingut lloc al Parc de l’Agulla, ha servit per explicar totes les novetats de l’esdeveniment d’enguany que a part d’estar de celebració, també s’emmarca en les activitats de la ciutat com a capitalitat europea de l’esport 2024.

Entre els assistents també vam comptar amb la Cristina González com a representant del BBVA, principal patrocinador i que enguany arriba als 10 anys de col·laboració amb la Transéquia, una efemèride que també cal remarcar.

La Transéquia enguany, torna a recuperar les modalitats tradicionals i es podrà fer a peu, en bicicleta, corrent o en handbike, i mantindrà els diferents punts de sortida: Balsareny, Sallent, Santpedor i el Parc de l’Agulla.

En aquesta edició, també manté la col·laboració amb una entitat social del territori, i recollirà un euro de cada inscripció per al projecte de Càritas Manresa, Activa’t Pre – Laboral.

Enguany també es comptarà amb la Minitranséquia la festa per als infants de 3 a 12 anys, perquè també puguin participar de l’esdeveniment. Es farà de 11 a 14h al Parc de l’Agulla i la participació és gratuïta.

Durant la roda de premsa s’ha fet una crida a la participació de voluntaris. Enguany se’n necessiten més de 300. És una forma diferent i molt enriquidora també, de participar en la Transéquia.

 

 

 

 

 

Novetats de la 40a edició

Les inscripcions es tancaran el dia 1 de març i no se’n faran el mateix dia

El nombre d’inscripcions el mateix dia i el dia anterior no justificaven la logística que suposava mantenir les inscripcions obertes i per això enguany es tancaran el dia 1 de març a les 23.59h

Municipi amfitrió: Sallent

Sallent serà el municipi que enguany promocionarà els seus atractius turístics i donarà a conèixer la seva cultura popular a la Transéquia.

Canvi d’avituallament de les botifarres

L’organització ha expressat el seu agraïment a la immensa tasca dels voluntaris que durant 39 edicions han fet possible la botifarrada a Balsareny. Enguany se’n podrà gaudir a l’avituallament de Sallent, gràcies a l’entitat Posa’t en marxa.

Balsareny mantindrà avituallament, però amb un altre producte.

Presentació del llibre dels 40 anys de la Transéquia

El dissabte 17 de febrer, en Francesc Comas, autor del llibre, i l’Antoni Ventura, vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, presentaran el llibre, a les 17.30h al Museu de l’Aigua i el Téxtil de Manresa. El dia de la Transéquia se’n podran adquirir exemplars en una paradeta al Parc de l’Agulla.

Temporada gastronòmica d’hivern “ El sopar de la Transéquia”

Bages Impulsa aposta per la creació d’una nova temporada gastronòmica d’hivern, i que culminarà amb un sopar el dia 6 de març a les 20h a l’espai cultural Fàbrica Vella de Sallent.

Trobareu més informació a www.transequia.cat o al dossier de premsa d’enguany!

 

Espais i equipaments


Inscripcions escoles