Publicat el 25 de juliol de 2023
Un grup de visitants procedents de la població i l’entorn de Sant Julià de Lòria ha visitat les exposicions del Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa.
El dia 20 de juliol, ha estat el dia escollit pel grup de visitants andorrans per conèixer el museu manresà, referent en el món de la cinteria i entre els quals hi havia Josep Maria Masó, enginyer tèxtil i representant del gremi de cintaires al patronat de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, entitat gestora del museu.
La visita va ser realitzada per la conservadora del museu, Pilar Alonso, gran coneixedora de les col·leccions, que avui en dia ja superen les 2400 peces inventariades, entre elles una bona representació del passat tèxtil de la ciutat i el seu entorn, una de les capitals de la cinteria que ara com ara encara compta amb una gran quantitat d’empreses que generen una important activitat econòmica.
El museu, que l’any passat va entrar al registre de museus de la Generalitat de Catalunya, es troba en un procés de restauració de diverses trenadores donades per l’empresa Scavini S.A. Els visitants van poder veure de primera mà les tasques de restauració que està portant a terme el personal tècnic del museu, així com l’inventariat de noves peces gràcies a la subvenció atorgada recentment pel departament de cultura de la generalitat per l’inventari i documentació de béns culturals.
S’espera que a finals d’any el nombre de peces inventariades ja sigui proper a les 2700 peces, aportant així nou coneixement al passat i present industrial de la ciutat.
El Museu, propietat de l’Ajuntament de Manresa, forma part del projecte cultural i turístic del Parc de la Séquia, del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, de la Water Museums Global Network i recentment s’ha incorporat a la European Route of Industrial Heritage.