Unes 700 persones han desafiat les lleis de la gravetat al Kapla al Museu aquest cap de setmana

Publicat el 8 de novembre de 2021

  • La 3a edició de l’activitat del Kapla al Museu organitzada pel CAE i el Parc de la Séquia ha rebut a 677 persones participants, un 20% més que a l’edició del 2019, i ha recaptat 287,5€ en benefici de la campanya de Mecenatge de la Fundació Althaia per a la millora de l’atenció a infants i joves.
  • Tot això ha sigut possible gràcies a una cinquantena de persones voluntàries entre membres del Club del Joc, dels estudiants del Cicle Superior d’Animació Sociocultural de l’Institut Guillem Catà, de la Fundació Ampans i dels joves del projecte Catalitza – La Kampana.
  • L’activitat compta amb la col·laboració de la Fundació La Xarranca i la Fundació Althaia; i amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

Torres de quatre metres, cases, ponts, una serp col·laborativa, cúpules, circuits, concursos i challenges… 25.000 peces del joc Kapla han omplert el Museu de la Tècnica aquest cap de setmana 6 i 7 de novembre en una trobada on petits i grans han potenciat la imaginació desafiant les normes de la gravetat.

La 3a edició de l’activitat del Kapla al Museu que organitzen conjuntament el CAE i el Parc de la Séquia ha aplegat a 677 persones entre famílies, amics, Esplais i Agrupaments de Manresa i de la comarca, a banda de l’equip de voluntaris. El 90% de les entrades es van posar a la venda de forma anticipada es van esgotar, el que va facilitar l’accés i el control de les  mesures sanitàries. Enguany l’entrada valia 1€ (gratuïta per als col·laboradors) i el 50% ha anat en benefici de la campanya de Mecenatge de la  Fundació Althaia per a la millora de l’atenció a infants i joves.

En total, s’han recaptat 287,5€ que es destinaran a aquesta causa solidària que ajudarà a milers de pacients de la Catalunya Central.

Una altra de les novetats d’aquesta edició, ha sigut l’ampliació de l’horari d’obertura del diumenge a la tarda, que també ha tingut molt bona acollida. L’activitat del Kapla al Museu s’ha repartit en 6 espais, cadascun d’ells corresponent a 6 possibilitats diferents que ofereix el Kapla. Una zona de joc lliure, per crear construccions pròpies cadascú seguint les seves habilitats i la seva imaginació; la construcció cooperativa de la serp; un espai de joc simbòlic amb el Kapla i d’altres materials i jocs; una zona amb propostes de figures i de reptes a construir; una zona de competicions i un darrer espai de projecció de vídeos de construccions espectaculars fetes amb peces Kapla.  Tots els espais han brillat i han tingut molt èxit.

Kapla al Museu és una activitat organitzada pel CAE i el Parc de la Séquia i compta amb la col·laboració de la Fundació La Xarranca i la Fundació Althaia i amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

El Kapla és un joc de construcció creat per Tom van der Bruggen a partir d’unes petites peces rectangulars de fusta. Aquestes peces mantenen una proporció entre els seus costats de 1:3:5 i això permet aconseguir unes construccions força estables i sofisticades. El Kapla és un joc apte i interessant tant per grans com per petits. Més enllà de ser un joc entretingut i apassionant, està sent utilitzat en moltes escoles i espais educatius perquè permet treballar moltes habilitats i competències, com ara la creativitat, l’equilibri, la geometria espacial, la concentració, el treball en equip i la cooperació, entre d’altres.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles