El joc del Kapla ocuparà de nou el Museu de la Tècnica

Publicat el 4 de novembre de 2021

El CAE i el Parc de la Séquia han programat conjuntament la 3a edició de l’activitat Kapla al Museu. Es farà el cap de setmana del 6 i 7 de novembre al Museu de la Tècnica i permetrà jugar amb més de 25.000 peces de fusta d’aquest joc.

El CAE i el Parc de la Séquia portaran al Museu de la Tècnica més de 25.000 peces del joc Kapla perquè els participants de l’activitat puguin construir, experimentar i posar a prova la seva destresa i creativitat a partir d’aquest joc de construcció, tot desafiant les lleis de la gravetat.

En aquesta edició s’han previst 6 espais, cadascun d’ells corresponent a 6 possibilitats diferents que ofereix el Kapla. Hi haurà una zona de joc lliure, on cadascú podrà crear les seves pròpies construccions seguint les seves habilitats i la seva imaginació; una construcció cooperativa que s’anirà fent durant els dos dies a partir de la feina feta per totes les persones que hi vulguin col·laborar; un espai de joc simbòlic on es combinarà el Kapla amb altres materials i jocs; una zona amb propostes de figures i de reptes a construir; una zona de competicions i un darrer espai on es projectaran vídeos de construccions espectaculars fetes amb peces Kapla.

Aquesta serà la tercera edició del Kapla al Museu després que l’any passat s’hagués de suspendre per la prohibició de dur a terme activitats en museus i centres culturals.

L’activitat es farà el cap de setmana del 6 i 7 de novembre, en horari de 10 a 2/4 de 2 del matí i de 2/4 de 5 a 8 de la tarda, tant el dissabte com el diumenge. Enguany s’ha establert un preu simbòlic d’entrada d’un euro per persona, del qual 50 cèntims aniran destinats a la Fundació Althaia per als seus projectes de millora de l’atenció a infants i joves.

Per participar-hi es recomana fer la reserva prèvia a través de l’agenda del web del Parc de la Séquia (https://www.parcdelasequia.cat/agenda/kapla-al-museu-3/). Tot i això, es permetrà l’entrada a persones i grups que no s’hagin inscrit prèviament fins que no se superi l’aforament màxim previst. Durant la realització de l’activitat serà obligatori l’ús de la mascareta per als majors de 6 anys i de gel hidroalcohòlic i es mantindrà en funcionament permanent la ventilació de l’espai.

Kapla al Museu és una activitat organitzada pel CAE i el Parc de la Séquia i compta amb la col·laboració de la Fundació La Xarranca i la Fundació Althaia i amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

El Kapla és un joc de construcció creat per Tom van der Bruggen a partir d’unes petites peces rectangulars de fusta. Aquestes peces mantenen una proporció entre els seus costats de 1:3:5 i això permet aconseguir unes construccions força estables i sofisticades. El Kapla és un joc apte i interessant tant per grans com per petits. Més enllà de ser un joc entretingut i apassionant, està sent utilitzat en moltes escoles i espais educatius perquè permet treballar moltes habilitats i competències, com ara la creativitat, l’equilibri, la geometria espacial, la concentració, el treball en equip i la cooperació, entre d’altres.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles