Convocada la sisena edició del Premi Séquia

Publicat el 28 d'octubre de 2021

El premi reconeixerà una persona i un col·lectiu que donin continuïtat a l’esperit de les persones que el segle XIV van fer possible la construcció de la Séquia

El guardó el convoquen conjuntament la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia i la Fundació Universitària del Bages

Les propostes de candidatures es poden presentar fins al 31 de desembre de 2021

Manresa, 28 d’octubre de 2021.- La Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia i la Fundació Universitària del Bages-UManresa han convocat la sisena edició del Premi Séquia. Des de fa sis anys, el Premi Séquia reconeix persones i institucions que donen continuïtat a l’esperit constructiu dels impulsors de la Séquia de Manresa i vol posar de relleu la importància de l’actitud positiva i proactiva per resoldre i superar situacions adverses.

La convocatòria inclou dues modalitats, una d’individual i una altra de col·lectiva, per premiar les millors candidatures que representin valors com l’enginy, la capacitat de diàleg, el treball en equip, l’esforç i la fermesa davant l’adversitat per defensar causes justes, necessàries i estratègiques per al futur de la ciutat. Les  propostes i candidatures per a la sisena edició del premi s’han de presentar abans del 31 de desembre de 2021 a la Fundació Universitària del Bages a través d’aquest formulari a l’adreça-e festesdelallum@umanresa.cat. Les bases de la convocatòria es poden consultar a la pàgina web d’UManresa-FUB.

En la passada edició, el premi va ser per a la directora de Càritas Manresa, Josefina Farrés, en la categoria individual, i per als moviments informals i autogestionats que van ajudar en temps de COVID-19 en la categoria col·lectiva. En la seva primera edició, el guardó es va concedir a la cooperativa MengemBages i al dinamitzador sociocultural Pere Garcia, a títol pòstum; en la segona, al metge i investigador Pere Joan Cardona i a la Coral Infantil de les Escodines; en la tercera, a l’empresari Sebastià Catllà i a la Comunitat de Sant’Egidio: i en la quarta a la promotora de la Francophonie a Manresa, Anna Rotllan, i a l’Associació CAE, formació i serveis socioculturals.

El premi té dues categories: una per a persones físiques i una altra per a institucions, col·lectius, empreses i grups. Entre els requisits que han de tenir els candidats és que siguin de Manresa,  hi visquin o hi tinguin alguna vinculació significativa. El jurat tindrà en compte de manera especial persones o institucions que actuen des de l’anonimat o que són poc conegudes. Les candidatures poden ser presentades per entitats, institucions, empreses o col·lectius o proposades per membres del jurat, que estarà format per un representant de la Fundació Universitària del Bages, un de l’Ajuntament de Manresa, un de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, un de l’Associació de La Misteriosa Llum i un del Casal Cultural de Dansaires Manresans, com a entitat administradora de la Festa de la Llum 2022.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles