El cartró emprèn el vol al Museu de la Tècnica de Manresa

Publicat el 28 de juny de 2021

El passat 25 de juny, a les 19 h, es va inuaugurar una exposició sobre art en cartró de l’artista lleidetà Àngel Mejías.

La regidora de cultura de Manresa, la senyora Anna Crespo Obiols, acompanyada del director del Museu, l’Eudald Serra, va inaugurar una exposició titulada El Vol, que també comptarà amb la presència de l’artista Àngel Mejías. Aquesta exposició té com a peculiaritat que totes les obres estan fetes amb cartró. L’exposició es podrà visitar fins el 5 de setembre.

El Vol, busca atrapar el moment oportú d’algú que vola, i poder mostrar-lo en tota la seva magnitud, i a sobre afegir-hi un component contradictori per reflexionar. Es pot volar de moltes formes, tots tenim la nostra manera peculiar i particular de fer-ho, podria ser aquell moment especial que ens aixeca els peus del terra de manera metafòrica a l’experimentar algun sentiment. I de ben segur que d’altres persones ho experimenten de forma literal, doncs pot ser són trapezistes de circ, pilots d’avió, atletes de gimnàstica, astronautes, o qui sap… És per això que l’artista intenta, amb la seva obra, congelar diferents situacions, buscant el moment estètic més potent i mostrar tota la càrrega de simbolisme, intenció i contradicció…

Àngel Mejías, neix a Lleida el 1969.

Segueix estudis de Delineació, Disseny Gràfic, Història de l’Art i Belles Arts.

Descobreix el cartró en la col·lecció permanent de Frank Gehry al Guggenheim de Bilbao al 2002, des de llavors la seva creació gira en torn a les instal·lacions artístiques amb aquest material. Actualment dona classes d’art a l’Institut Serra de Noet de Berga.

 

Espais i equipaments


Inscripcions escoles