Manresa se suma un any més al Dia Internacional dels Museus

Publicat el 12 de maig de 2021

Del 15 al 18 de maig els museus de Manresa tornen a obrir les portes per oferir activitats per a tots els públics. En aquesta ocasió, es vol donar visibilitat a dos dels col·lectius que més han patit a conseqüència de la pandèmia: les persones grans i els joves.

El 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus, una jornada impulsada pel Consell Internacional dels Museus (ICOM), des de fa més de 40 anys, per donar valor a la tasca que fan els museus en el desenvolupament de la societat. I, des de fa anys, els equipaments museístics de Manresa s’hi sumen amb jornades de portes obertes, visites guiades i activitats diverses.

Enguany l’ICOM proposa el lema “El futur dels museus: recuperar i reimaginar”, amb el qual es convida els professionals que treballen als museus i a tota la ciutadania a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de (co)creació de cara als reptes socials, econòmics i mediambientals del present. En un moment crucial per a la nostra societat cal que els museus participin en el canvi de paradigma i es reafirmin en el seu valor essencial per a la construcció d’un futur just i sostenible. És així com es plantegen la seva tasca també els museus de Manresa, amb l’objectiu principal de contribuir a encarar els reptes actuals a partir del patrimoni i la creativitat i a servir a la comunitat.

En aquesta ocasió, es vol donar visibilitat a dos dels col·lectius que més han patit a conseqüència de la pandèmia i que estan directament relacionats amb el lema d’enguany: les persones grans i els joves. Se’ls dona veu i són el centre de la imatge de campanya. Les activitats, enguany, podran tenir un format presencial, la qual cosa fa un any va ser impossible, tot i que seran limitades a causa de les restriccions derivades a la Covid-19 i es faran amb totes les precaucions requerides. Es pot consultar el programa sencer en aquest enllaç o descarregar-lo en aquest altre enllaç.

El programa d’activitats és promogut per l’Ajuntament de Manresa, però només és possible gràcies a la tasca i la col·laboració de tots els equipaments museístics de la ciutat i a la participació activa d’institucions i entitats, com ara els Amics de la Seu, la Fundació Turisme i Fires de Manresa, la Fundació Cova Sant Ignasi-Manresa, el Parc de la Séquia o la Parròquia de Santa Maria de la Seu. També es compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles