Ampans i el Parc de la Séquia col·laboren al Let’s Clean Up Europeu

Publicat el 12 de maig de 2021

Divendres passat, 7 de maig, es va portar a terme l’acció Let’s Clean Up Europe al Parc de Can Font i el seu entorn, en una col·laboració entre Ampans i la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, amb el suport de la diputació de Barcelona. Let’s Clean Up Europe, és una acció col·lectiva i comuna a tota Europa que té com a objectiu conscienciar sobre la quantitat de residus que es llancen de manera incontrolada a l’entorn. Aquesta iniciativa pretén promoure la sensibilització a través d’activitats com la recollida de residus abocats de forma incívica a diferents espais naturals com boscos, platges o marges de rius.

Previ a l’acció, el dia 5 de maig, l’Albert Ferrer, tècnic de medi ambient d’Ampans, va fer una xerrada sobre canvi climàtic i reciclatge als participants a l’acció, seguida d’una visita al Parc de Can Font, guiada per l’Anna Closes, responsable del Centre de l’Aigua de Can Font. En la visita, els va explicar què era el Parc de la Séquia, va presentar el Centre de l’Aigua de Can Font i la seva activitat i va donar a conèixer el parc de Can Font i la flora que hi habita.

El dia 7, uns 150 nois i noies de l’escola i altres serveis van venir a fer l’acció de recollida de residus al parc i al seu entorn. Van recollir 38 quilos de deixalles, entre paper, envasos, vidre, ferro i rebuig.

Altres entitats bagenques com Creu Roja Manresa, l’Escola Puigberenguer o el Consell Local per la República de Manresa, també van formar part d’aquesta acció col·lectiva netejant espais com la zona de l’antiga Carpa del Riu, el parc de Puigterrà, el Turó de Puigberenguer i el bosc de ribera de Can Poc Oli.

Col·labora: Diputació de Barcelona

Espais i equipaments


Inscripcions escoles