El Museu de la Tècnica de Manresa obté el distintiu “Espai de cultura responsable”

Publicat el 22 d'abril de 2021

El certificat acredita els espais culturals que adopten protocols sanitaris per la Covid-19

El Museu de la Tècnica de Manresa ha obtingut el distintiu acreditatiu “Espai de cultura responsable” que concedeix el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest distintiu acredita els espais i equipaments culturals que adopten protocols sanitaris per prevenir la Covid-19 i que es comprometen a adoptar programes d’inclusió social, tal i com marca el Decret Llei 44/2020, de 17 de novembre.

Actualment hi ha més de 400 equipaments culturals inscrits en aquest cens i que podeu consultar en aquest enllaç https://cultura.gencat.cat/ca/serveis/cens-espais-cultura-responsables/llista-espais/

Els espais culturals aspirants a obtenir el distintiu “Espai de cultura responsable” han d’oferir seguretat davant la situació de crisi sanitària provocada per la Covid-19, i complir totes les condicions que les autoritats competents els exigeixin en el marc del Pla d’actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc. Els equipaments culturals aspirants al distintiu han d’haver aprovat un protocol sanitari propi per a l’espai.

A més, els espais culturals que es vulguin censar es fan corresponsables de minimitzar els efectes nocius que pot provocar l’aïllament social i es comprometen a treballar per la inclusió social des de l’àmbit cultural.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles