El Parc de la Séquia participa en el I Webinar Internacional de Museus d’Aigua

Publicat el 1 de febrer de 2021

La trobada, organitzada pel Museu Nacional d’Aigua de Xina en col·laboració amb la Xarxa Mundial de Museus d’Aigua ha comptat amb més d’un centenar de tècnics i responsables de museus d’aigua d’arreu del món.

Després del fort sotrac a nivell mundial que ha suposat la crisi provocada per la COVID-19, la quarta conferència mundial de la xarxa global de museus d’aigua prevista inicialment a la ciutat xinesa de Hangzhou el març de 2020 es va haver de posposar i més tard cancel·lar.

La pandèmia ha provocat greus problemes als museus d’aigua d’arreu del món i aquesta setmana s’han reunit finalment en un seminari online per debatre sobre les adaptacions que han fet davant d’aquesta crisi. Amb el títol “Abraçant els canvis”, aquest seminari ha comptat amb la intervenció en clau positiva de responsables de diferents museus que han explicat les estratègies més efectives que s’han desenvolupat durant aquests mesos.

El Parc de la Séquia, ha estat convidat a través del Museu de la Tècnica a participar en una de les dues sessions on s’han discutit aquests temes i on s’han compartit diferents experiències. El director del Museu de la Tècnica de Manresa, Eudald Serra, ha exposat l’adaptació a nivell educatiu que ha portat a terme la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Séquia, on a través de 10 píndoles educatives patrocinades per BBVA s’han creat noves formes d’arribar als alumnes que any rere any visitaven les instal·lacions relacionades amb la Séquia i que aquest any a causa de les restriccions en la mobilitat no han pogut fer.

En aquest mateix seminari s’ha llegit un manifest per proclamar els interessos i compromisos de la Xarxa Mundial de Museus d’Aigua (WAMU-Net) i la seva voluntat d’enfortir aquesta associació i construir noves eines de cooperació, solidaritat i desenvolupar noves idees de projectes i formació i exposicions compartides.

L’any 2016 es va crear aquesta xarxa de museus sota l’aval de la UNESCO per treballar i aprofundir en la cultura de l’aigua així com millorar la relació que hi tenim com a societat. Catalunya hi és representada a través de dos museus, el Museu Agbar i el Museu de la Tècnica de Manresa.

 

Espais i equipaments


Inscripcions escoles