Exposició ‘Bits, Volts i Ones: història de les TIC’ i reptes matemàtics per regalar, noves propostes de STEAM en acció, de la UPC Manresa al Museu de la Tècnica

Publicat el 22 de desembre de 2020

Quin aspecte tenien els primers robots? Com és possible comunicar-se amb un robot que es troba a Mart? Com ha evolucionat la intel·ligència de les màquines al llarg de la història?

La resposta a aquestes i moltes altres preguntes la trobareu a l’exposició “Bits, Volts i Ones: La història de les TIC“. Des de les calculadores mecàniques fins als robots actuals, l’exposició recorre la història de la informàtica, l’electrònica i les comunicacions, des dels orígens fins arribar als robots de l’actualitat. Els continguts s’organitzen al voltant d’aquestes tres paraules, Bits, Volts i Ones, que són a tot arreu, i que tenim a la mà quan utilitzem el mòbil.

Amb aquesta proposta s’enriqueix l’oferta que fa el Museu de la Tècnica de Manresa en el marc del conveni amb l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa de la UPC, STEAM en ACCIÓ, que vol acostar al públic la ciència i la tecnologia. L’exposició va ser creada quan es va dedicar als robots l’activitat “Temps de …”, posada en marxa per la UPC Manresa, la Biblioteca del Campus de Universitari de Manresa (BCUM) i la Biblioteca Ateneu les Bases. Ha viatjat a múltiples biblioteques, però torna ara a la ciutat, via el museu, obert a visites seguint les indicacions de sanitat en cada moment. Estarà exposada fins a final del curs 2020-21 i les escoles poden reservar visites a través del serveis educatius del Parc de la Sèquia.

Aquestes festes en especial és una bona opció per al públic general i familiar, que hi pot accedir amb el tiquet d’entrada general al museu (1.5euros/persona), de dimarts a diumenge de 10 a 14h (excepte els festius assenyalats) completant així l’oferta comarcal.

Com a novetat, coincidint amb les festes nadalenques, el Museu de la Tècnica posa a l’abast reptes i jocs matemàtics elaborats pel Museu de Matemàtiques de Catalunya (MMACA). També hi haurà activitats i jocs “per emportar” relacionats amb l’exposició “Les Matemàtiques i la vida”, que han visitat ja moltes escoles, a la que també s’accedeix amb l’entrada general al museu.

 

Espais i equipaments


Inscripcions escoles