El Parc de la Sèquia inicia un nou cicle de divulgació sobre l’aigua per a infants

Publicat el 9 de desembre de 2020

Les ‘Píndoles d’Educació per a la Sostenibilitat’ arrenquen avui amb la col·laboració de BBVA

Una de les funcions principals del Parc de la Sèquia és la divulgació i atenció a les escoles de Catalunya a través del Servei Educatiu. Durant el primer confinament, les escoles que tenien el servei contractat no van poder gaudir-lo i d’aquí va néixer la idea de fer-ne càpsules curtes, digitals, que ajudin a la difusió i divulgació de la cultura i la importància de l’aigua.

L’objectiu d’aquesta activitat és fer adonar als infants de temes relacionats amb el seu dia a dia i que prenguin consciència de com les seves accions poden influir i contribuir a construir un món més sostenible.

Com són aquestes càpsules i on es podran trobar?

Les càpsules són vídeos, d’entre 3 i 5 minuts, on es tracta un tema relacionat amb l’aigua i la sostenibilitat: potabilització, distribució de l’aigua a la ciutat, economia circular, insectes i bestioles, els guardians de l’aigua, etc.

Són un total de 10 píndoles que s’aniran publicant cada 15 dies i que quedaran penjades a la pàgina web del Parc de la Sèquia, juntament amb una proposta d’activitat per fer a l’escola o a casa. La primera píndola, ‘La potabilitzadora’ s’ha publicat avui i tracta sobre l’aigua de l’aixeta i els controls sanitaris que es fan una vegada es potabilitza explicat per l’Eva Corbella, cap del laboratori d’Aigües de Manresa. En aquesta, es proposa fer l’activitat del gust i l’olor, tastant diferents aigües i traient-ne conclusions.

Les càpsules estan adreçades a infants de primària i d’ESO, però hi podrà accedir tothom des del següent enllaç: https://www.parcdelasequia.cat/servei-educatiu/recursos-educatius/

Aquest projecte educatiu embranca amb l’aposta de BBVA per la proximitat al territori, la creació d’oportunitats, la digitalització i la sostenibilitat. En aquest darrer punt, el respecte al medi ambient és un dels eixos estratègics del banc i, per tant, està present en tota la seva activitat, treballant per contribuir a la transició cap a una economia més sostenible. L’impuls d’aquesta iniciativa n’és clar exemple.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles