El Parc de la Sèquia i BBVA presenten un nou cicle de xerrades sobre sostenibilitat

Publicat el 12 de novembre de 2020

Les dues entitats volen potenciar aquest cicle de trobades digitals dirigit principalment a petites i mitjanes empreses del territori

La sostenibilitat ha de ser la base imprescindible per al futur, i una oportunitat per a les empreses de contribuir a sortir de la situació actual més fortes des del punt de vista econòmic però també social i ambiental. El cicle de xerrades on-line de sostenibilitat concebut pel Parc de la Sèquia amb el suport del BBVA, vol contribuir a donar eines i idees a les empreses mostrant models d’èxit que ja s’estan aplicant.

Per participar a les xerrades cal inscriure’s prèviament a https://forms.gle/sGDrGEen8Xe9A8KVA o a través de la web www.parcdelasequia.cat.

Cada una de les xerrades intenta tractar diferents aspectes de la sostenibilitat empresarial. La primera tindrà lloc el proper 17 de novembre.

17 de novembre “De depuradores a fàbriques de recursos”

Antoni Ventura, gerent d’Aigües de Manresa ens parlarà sobre com la col·laboració en projectes de recerca europeus ens pot ajudar a materialitzar i fer viable la recuperació de materials de les aigües residuals. Ens parlarà també de Smart-Plant, un projecte europeu amb més de 25 partners, en el que l’empresa també ha participat, i centrat en la recuperació de recursos de les aigües residuals.

Antoni Ventura i Ribal és Llicenciat en Ciències Econòmiques, en Dret i en Història Contemporània. Ha fet cursos de postgrau en Prospectiva i Estratègia Industrial, en Desenvolupament Local i Regional, en Gestió Privada d’Infraestructures, i en Planificació Estratègica i Lean Management. Té una experiència de més de 25 anys en el sector de l’aigua. Ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional al grup Agbar, després Suez. Posteriorment, es va incorporar a Sorea. En el període 2012-2017, va ser Director General de Suez Advanced Solutions UK, a Bristol, Regne Unit. Coneixedor dels reptes del sector de l’aigua, és autor de diverses publicacions i ha participat en projectes i activitats formatives relacionades amb la prospectiva, la planificació estratègica, el desenvolupament econòmic i la gestió de l’aigua. Des del 17 de juliol de 2018, Gerent d’Aigües de Manresa.

15 de desembre “ Simbiosi industrial en el marc de l’economia circular”

Ricard Jorba, gerent del Consorci del Bages per la Gestió de Residus, vol mostrar la seva visió de l’economia circular. El model econòmic actual està centrat en corregir l’emissió de C02, el malbaratament de recursos i la sobreproducció de serveis i productes. Però si comencem a adoptar el model d’economia circular podem arribar a zero emissions de C02, a zero residus i malbaratament i a potenciar la creativitat humana.

Ricard Jorba Garcia, és enginyer agrònom per la Universitat de Lleida, també té un postgrau de la UPC de Contaminació de sòls i aigües subterrànies i un màster d’ESADE de gestió pública. Experiència professional de 5 anys en empreses del sector alimentari i 10 anys a Cespa en tractament de residus. Va impulsar el projecte d’utilització de gas de l’abocador de Pierola per a ús directe en una bòbila.

Actualment porta 19 anys al Consorci del Bages per a la gestió de residus, entitat pública d’àmbit comarcal de recollida i tractament de residus i educació ambiental.

26 de gener “Les energies renovables com a eix central de la descarbonització de la societat”

Frederic Clarens, director de la unitat de residus, energia i impacte ambiental d’Eurecat , ens descriurà breument els principals factors que fan necessària aquesta descarbonització, canvi climàtic, competitivitat industrial, directives Europees, mostrant exemples pràctics d’aquest principis en el vector energia.

Frederic Clarens Blanco, Director de la Unitat de Residus, Energia e Impacte Ambiental dins l’àrea de Sostenibilitat d’Eurecat, Centre Tecnològic de Catalunya. Doctor en Ciències per la Universitat Politècnica de Catalunya i Llicenciat en Química per la Universitat de Barcelona. Compta amb més de 20 d’anys d’experiència en l’execució de projectes de Recerca e Innovació en diferents camps de la Sostenibilitat, centrant el seu camp d’activitat en el desenvolupament de processos i tecnologies així com en el desenvolupament d’indicadors per a la implementació de solucions circulars al teixit industrial.

  

Espais i equipaments


Inscripcions escoles