El cinquè Premi Séquia reconeixerà iniciatives que fan de Manresa un lloc millor on viure

Publicat el 29 d'octubre de 2020

Les propostes es poden presentar fins a 31 de desembre de 2020

Manresa, 29 de de novembre de 2020.- La Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia i la Fundació Universitària del Bages-UManresa han convocat la cinquena edició Premi Séquia. Enguany, els organitzadors volen reforçar el paper del guardó com a eina per visibilitzar iniciatives que fan de Manresa i de la seva àrea d’influència un lloc millor on viure. Des de fa cinc anys, el Premi Séquia reconeix persones i institucions que donen continuïtat a l’esperit constructiu dels impulsors de la Séquia de Manresa i vol posar de relleu la importància de l’actitud positiva i proactiva per resoldre i superar situacions adverses. La convocatòria inclou dues modalitats, una d’individual i una altra de col·lectiva per premiar les millors candidatures que representin valors com l’enginy, la capacitat de diàleg, el treball en equip, l’esforç i la fermesa davant l’adversitat per defensar causes justes, necessàries i estratègiques per al futur de la ciutat. Les  propostes i candidatures per a la cinquena edició del premi s’han de presentar abans del 31 de desembre de 2020 a l’adreça-e festesdelallum@umanresa.cat. Les bases de la convocatòria es poden consultar a la pàgina web d’UManresa-FUB.

En la passada edició, el premi va ser per a la catedràtica de francès de l’Institut Lluís de Peguera, Anna Rotllan, en la categoria individual i per al CAE, formació i serveis socioculturals, en la categoria col·lectiva. En la seva primera edició, el guardó es va concedir a la cooperativa MengemBages i a Pere Garcia a títol pòstum; en la segona, al metge i investigador Pere Joan Cardona i a la Coral Infantil de les Escodines; i en la tercera, a l’empresari Sebastià Catllà i a la Comunitat de Sant’Egidio.

El premi té dues categories: una per a persones físiques i una altra per a institucions, col·lectius, empreses i grups. Entre els requisits que han de tenir els candidats és que siguin de Manresa,  hi visquin o hi tinguin alguna vinculació significativa. El jurat tindrà en compte de manera especial persones o institucions que actuen des de l’anonimat o que són poc conegudes. Les candidatures poden ser presentades per entitats, institucions, empreses o col·lectius o proposades per membres del jurat, que estarà format per un representant de la Fundació Universitària del Bages, un de l’Ajuntament de Manresa, un de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, un de l’Associació de La Misteriosa Llum i un de l’associació cultural El Galliner, com a entitat administradora de la Festa de la Llum 2021.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles