El Parc de la Sèquia i el Centre de Recursos Pedagògics del Bages dinamitzen per tercer any el projecte d’innovació educativa “Apadrinem la Sèquia”

Publicat el 23 de juliol de 2020

El projecte Apadrinem la Sèquia, enguany ha arribat a la tercera edició. Les escoles que hi han participat han estat la FEDAC, el Puigberenguer i La Sèquia de Manresa; La Serreta de Santpedor i l’escola Guillem de Balsareny, de Balsareny.

Amb la irrupció de la COVID-19 les escoles han seguit treballant de forma col·laborativa organitzant-se amb un grup de treball format per les mestres de les escoles i els tècnics del Parc de la Sèquia i el Centre de Recursos Pedagògics del Bages. Les escoles han compartit recursos educatius entre elles i proposat activitats als alumnes i a les famílies.

Cada centre educatiu ha treballat un element diferent del canal, entre els quals en trobem de naturals (el Roure Gros), culturals i històrics (els Aqüeductes de Riu d’Or i de Santa Maria; la casa del Sequiaire de Santpedor; la Resclosa dels Manresans a Balsareny; el conjunt arquitectònic de Sant Iscle de Bages), que es poden consultar al web del projecte: https://www.parcdelasequia.cat/servei-educatiu/apadrinaments/.

El projecte Apadrinem la Sèquia neix del programa del Departament d’Educació “Apadrinem el nostre patrimoni”, i es basa en l’adopció d’un element diferent de la Sèquia per part dels centres educatius de la comarca, aprofundint en la seva història, cultura i els seus elements artístics o naturals. Es busca també que aquest coneixement sigui socialment rellevant i que arribi més enllà de la pròpia aula.

Aquest programa permet el treball interdisciplinari des de diferents àrees curriculars i la utilització de diverses metodologies.

El curs vinent aquestes escoles s’han proposat aprofundir en els ocells i les plantes de La Sèquia i en la creació de una sèrie de geoamagatalls sobre els elements apadrinats.

Qualsevol escola que tingui interès en participar en el projecte pot contactar a través del correu crp-bages@xtec.cat

Espais i equipaments


Inscripcions escoles