El Parc de la Sèquia s’adhereix al programa Argonautes de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural

Publicat el 8 de juliol de 2020

Els equipaments del Museu de la Tècnica de Manresa i el Centre de l’Aigua de Can Font entren a formar part d’aquest programa que fomenta les visites d’escoles d’alta complexitat.

L’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, va iniciar el 2017 el programa Argonautes, en col·laboració amb el departament d’Educació. Aquest programa busca millorar la inclusió social i l’accessibilitat a museus i centres cultural del país, d’alumnes procedents d’escoles catalogades d’alta complexitat.

Els equipaments que formen el Parc de la Sèquia ja oferien bonificacions en el preu de les activitats als alumnes d’aquests centres, que ara a més, es podran beneficiar també del transport gratuït.

Fins ara, el servei ja ha beneficiat a més de 15.000 alumnes d’arreu de Catalunya i nous equipaments es van sumant a una oferta que bonifica el transport en autocar fins a un 50% i ofereix la gratuïtat del tren viatjant amb Ferrocarrils de la Generalitat o amb RENFE.

El Museu de la Tècnica, ubicat als dipòsits vells de Manresa, explica la importància de l’aigua a nivell social i econòmic des de la construcció de la Sèquia fa més de 600 anys i com l’energia produïda gràcies a aquesta aigua va ser clau per la industrialització de la ciutat i el desenvolupament de la cinteria. A més de les activitats relacionades amb la història, la tècnica i l’aigua, recentment s’ha incorporat a l’oferta educativa el món de les matemàtiques, amb l’exposició i els tallers de “Les matemàtiques i la vida”, desenvolupats per la UPC Manresa.

El Centre de l’Aigua de Can Font, ubicat a la masia de Can Font, proposa activitats educatives relacionades amb la investigació i coneixement científic de l’aigua i els bons usos relacionats amb el seu consum. També s’organitzen visites a depuradores i potabilitzadores per conscienciar de la importància de l’aigua per al desenvolupament humà i de les bones pràctiques per garantir-ne la seva disponibilitat futura.

 

Espais i equipaments


Inscripcions escoles