El Parc de la Sèquia entra a formar part de la xarxa europea NEMO

Publicat el 29 d'abril de 2020

El Museu de la Tècnica de Manresa és el primer museu de Catalunya en integrar-se a la xarxa on hi destaquen sobretot entitats culturals i museus de països del centre d’Europa.

 Durant aquest mes d’abril, el Parc de la Sèquia, a través del Museu de la Tècnica de Manresa, ha entrat a formar part de la Network of European Museums Organisations (NEMO), un projecte europeu que va néixer el 1992 i que té com a objectiu, representar davant del consell d’Europa els museus dels estats, donant veu a més de 30.000 museus de 40 països d’Europa.

La xarxa NEMO assegura als museus com a part integral de l’estil de vida europeu, tot promovent-ne el seu treball i valor davant dels legisladors europeus, així com oferint als museus formació, informació, xarxa i oportunitats de col·laboració en grups de treball que s’agrupen en àmbits com la digitalització, la creativitat, l’educació i la promoció.

Una de les principals línies de treball actuals és la de la sostenibilitat i l’aposta per seguir les recomanacions de l’ONU per assolir els Objectius de desenvolupament sostenible (ODS) en l’anomenada agenda 2030. La campanya utilitzada és la de #MuseumsforFuture i s’ofereixen eines als membres per ajudar-los a assolir aquests objectius.

Cada any la xarxa celebra la NEMO’s European Museum Conference, enguany entre el 15 i el 17 de novembre a Croàcia, on s’hi solen reunir mes de 200 museus i professionals del patrimoni cultural on es realitzen conferències, tallers i es generen oportunitats de treball conjunt entre països i equipaments.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles