La Transèquia 2020 ha estat la més participada i reivindicativa de les organitzades per la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia

Publicat el 8 de març de 2020

  • Més de 5.500 persones han participat i/o col·laborat en la 36a edició

Aquest migdia, sota un sol esplèndid, s’ha portat a terme la roda de premsa de valoració de la Transèquia 2020. En Josep Alabern, vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, ha destacat la participació, però sobretot, la capacitat que té l’esdeveniment d’aconseguir aglutinar els cinc municipis per on passa la Sèquia, implicant a tots els Ajuntaments en la seva realització. També ha volgut destacar-ne la organització, que cada any millora.

La regidora de cultura i festes Anna Crespo, ha volgut posar èmfasi en l’accent que aquest any s’ha donat als temes sobre la dona, i destacar el projecte al què es destinen els euros solidaris recollits, Caminant cap a la igualtat del Servei d’Informació i Atenció a la Dona de l’Ajuntament de Manresa, i que es destinaran a la realització d’uns tallers per a joves sobre noves masculinitats.

La Laia Muns, directora de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, ha estat l’encarregada d’explicar les xifres d’aquest any. El total de participants ha estat de 5.527. En aquest nombre hi ha comptats els 380 voluntaris que la fan possible, i els 400 participants a la miniTransèquia.

La modalitat més participada, ha estat la de caminants, amb 3.541 participants; seguit de la BTT amb 1.046; corredors amb 149; i Handbike amb 11. Balsareny ha estat el punt de sortida amb més èxit, seguit del de Santpedor i a molt poca distància Sallent.

Quadre resum de participants

POBLACIÓ/MODALITAT CAMINANTS BTT CORRENT HANDBIKE MINITRANSÈQUIA VOLUNTARIS
BALSARENY 1.727 410 149
SALLENT 878 289        
SANTPEDOR 936 347   11
    400 380
TOTAL 3.541 1.046 149 11 400 380

 La Laia Muns ha volgut destacar també, tant la vessant solidària d’aquest any, com la voluntat d’integrar-la com a valor en les futures edicions. I sobretot, destacar també la sostenibilitat de la Transèquia, on es recicla el 100% dels residus generats, gràcies a la col·laboració del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus.

També ha volgut agrair a tots els participants, voluntaris i patrocinadors la seva col·laboració en fer de la Transèquia un èxit de la festa.

Finalment, l’Alcalde de Manresa, Valentí Junyent ha volgut remarcar la bona organització, i felicitar també als patrocinadors, entitats col·laboradores i als participants.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles