El joc del Kapla ocuparà de nou el Museu de la Tècnica

Publicat el 20 de novembre de 2019

El CAE i la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia han programat la segona edició de l’activitat Kapla al Museu. Es farà el cap de setmana del 23 i 24 de novembre al Museu de la Tècnica i permetrà jugar amb prop de 25.000 peces de fusta d’aquest joc.

El CAE i la Fundació Aigües de Manresa–Junta de la Sèquia portaran al Museu de la Tècnica unes 25.000 peces del joc Kapla per a que els participants de l’activitat Kapla al Museu puguin construir, experimentar i posar a prova la seva destresa i creativitat a partir d’aquest joc de construcció.

Aquesta serà la segona edició d’aquesta activitat i des de l’organització s’han introduït força novetats respecte de l’edició anterior. Hi haurà 6 zones de joc que ocuparan la totalitat d’una de les naus del Museu de la Tècnica, totes elles amb les peces del Kapla com a protagonistes: un espai de joc lliure -on cadascú podrà crear les seves pròpies construccions-; una construcció col·laborativa que s’anirà fent durant els dos dies; la construcció de mandales; un espai de joc per als més menuts; una zona de reptes i un espai on es projectaran vídeos espectaculars de construccions fets amb peces Kapla i imatges de la seva destrucció.

Enguany també s’ha volgut donar al Kapla al Museu d’una dimensió solidària amb la incorporació de l’activitat Kapla Solidari, que destinarà els diners obtinguts al projecte de millora de l’atenció a infants i joves de la Fundació Althaia. Les persones que vulguin podran fer aportació econòmica a aquest projecte i, a canvi, obtindran unes peces de color, que podran afegir a la construcció col·laborativa.

I finalment s’ha convocat un concurs a Instagram amb fotografies fetes durant l’activitat i penjades en aquesta xarxa social amb l’etiqueta #KaplaMuseu19. Les fotografies que mostrin millor la combinació del joc amb l’espai dels antics dipòsits, obtindran un joc. L’activitat es farà el dissabte 23 de novembre, de 10 a 2 del matí i de 5 a 8 de la tarda, i el diumenge 24 de novembre, de 10 a 2 del matí. Enguany s’ha establert un preu simbòlic d’entrada d’un euro que permetrà participar en un sorteig de jocs. Kapla al Museu és una activitat organitzada pel CAE i la Fundació Aigües de Manresa–Junta de la Sèquia i que compta amb la col·laboració de la Fundació La Xarranca, la Fundació Althaia, la Fira Mediterrània, l’escola La Sarreta i la botiga JugarxJugar de Girona.

El Kapla és un joc de construcció creat per Tom van der Bruggen a partir d’unes peces rectangulars de fusta. Les peces mantenen una proporció entre els seus costats de 1:3:5 i això permet aconseguir unes construccions força
sofisticades. El Kapla és un joc apte i interessant tant per grans com per petits. Més enllà de ser un joc entretingut i apassionant, està sent utilitzat en moltes escoles amb finalitats educatives perquè permet treballar la geometria de
l’espai, la coordinació de moviments o el treball col·laboratiu, entre d’altres competències.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles