El parc de l’Agulla acull la trobada final del projecte Apadrinem la Sèquia

Publicat el 31 de maig de 2019

El Parc de la Sèquia i el Centre de Recursos Pedagògics del Bages dinamitzen per segon any el projecte “Apadrinem la Sèquia” en el marc del programa del Departament d’Educació Apadrinem el nostre patrimoni

Manresa, 31 de maig de 2019. Avui s’ha celebrat la trobada final del projecte Apadrinem la Sèquia, que ha reunit a 186 infants i mestres amb l’objectiu de conèixer-se i fer una acció simbòlica conjunta de commemoració del treball fet aquest curs.

El projecte Apadrinem la Sèquia neix del programa del Departament d’Educació “Apadrinem el nostre patrimoni”, i es basa en l’adopció d’un element diferent de la Sèquia per part dels centres educatius de la comarca, aprofundint en la seva història, cultura i els seus elements artístics o naturals. Es busca també que aquest coneixement sigui socialment rellevant i que arribi més enllà de la pròpia aula.

Les escoles que hi han col·laborat aquest segon curs han estat la FEDAC Manresa, La Serreta de Santpedor, l’escola Puigberenguer de Manresa, l’escola Guillem de Balsareny i l’Institut d’Auro de Santpedor. Després d’un esmorzar al Parc de l’Agulla, cada infant ha col·laborat, amb elements naturals, en la construcció d’una representació simbòlica de la Sèquia i dels elements apadrinats.

Cada centre educatiu ha treballat un element diferent del canal, en trobem de naturals (el Roure Gros), culturals  i històrics (els Aqüeductes de Riu d’Or i de Santa Maria; la casa del Sequiaire de Santpedor; la Resclosa dels Manresans a Balsareny i el conjunt arquitectònic de Sant Iscle de Bages), que es poden consultar al web del projecte: https://www.parcdelasequia.cat/servei-educatiu/apadrinaments/. Aquest programa permet el treball interdisciplinari i competencial des de diferents àrees curriculars i la utilització de diverses metodologies.

Durant el curs, els centres educatius han fet diferents activitats relacionades amb l’element apadrinat o la Sèquia, dinamitzades pels mateixos mestres o pel Servei educatiu del Parc de la Sèquia. Algunes de les activitats de sensibilització ambiental que els alumnes han realitzat amb el Parc de la Sèquia s’han pogut fer gràcies a la subvenció “Aigua i memòria de la Sèquia” del Departament de territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya en les quals han pogut descobrir aspectes naturals, històrics i patrimonials de la Sèquia.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles