Les activitats de l’Agulla

Publicat el 15 d'abril de 2019

Descobrim el nou enfocament d’InfoSèquia. Punt d’informació

Des de fa molts anys, el Parc de l’Agulla és un espai de lleure i un pulmó verd per a Manresa i rodalies, on la gent va a descansar, fer esport, jugar o passar els estius calorosos.

Al parc conviuen diferents entitats que gestionen activitats vàries com la pesca regulada, el lloguer de caiac i canoes sota reserva, el Txi kung dels diumenges, el bar restaurant del Berenador, el parc infantil i les activitats que s’organitzen d’InfoSèquia.

En el parc també s’hi realitzen activitats puntuals com la Transèquia, la caminada per la Marató, la cursa dels Batecs Solidaris, l’Agulla Market, les Havaneres, el Castell de Focs per la Festa Major i sortides d’escoles o entitats. Totes aquestes activitats es regulen pel regalment del Parc de l’Agulla i el podeu trobar a la nostra pàgina web www.parcdelasequia.cat

Què és l’InfoSèquia?

És un dels equipaments del Parc de la Sèquia i fa la funció de centre d’interpretació de la Sèquia i de punt d’informació turística per als visitants. S’obre al públic els caps de setmana i festius.

Enguany s’hi ha donat un nou enfocament i s’ha apostat per dinamitzar el centre i la Sèquia. Tot seguit, en destacarem els dos tipus d’activitats diferenciades que li donen un valor afegit.

D’una banda, s’ofereixen les activitats de caire naturalista com les caminades, sortides i xerrades, on els elements naturals de la Sèquia i del Parc de l’Agulla en són els protagonistes. En aquesta direcció, s’han fet sortides ornitològiques als aiguamolls de la Bòbila i la instal·lació de caixes niu a la zona del Mas de la Sala. Aquestes activitats van dirigides tant a un públic familiar com a un públic adult, i l’objectiu és ajudar les persones a conèixer la flora i la fauna que tantes vegades ens passen desapercebudes.

Per facilitar-ho, s’ha apostat per fer cohesió amb Meandre, entitat que realitza caminades a la natura i l’Anella verda, de la qual també en formem part. D’aquesta manera, es realitzen activitats conjuntes o s’intenta que no se solapin dues activitats el mateix dia, cosa que valorem molt positivament.

Per altra banda, s’ofereixen activitats per promoure el benestar mental, emocional i espiritual de les persones que permetin viure la natura des d’una perspectiva més holística.

Es vol potenciar la connexió entre el cos, la ment i la natura, que és tan important en aquesta societat accelerada en què vivim, així com facilitar la connexió interior a través d’observar, respectar, sentir i experimentar la natura com a part del que som. En aquest àmbit, s’han realitzat xerrades, caminades conscients a la Sèquia, ioga, tallers psicoemocionals i tallers infantils a càrrec de diferents especialistes del territori.

Totes les activitats es pengen a l’Apuntador i a l‘agenda mensual del Parc de la Sèquia i estan obertes a tothom. Recomanem que es faci inscripció prèvia als tallers i xerrades per poder gestionar-ho millor.

Us animem a participar-hi, ja que de ben segur repetireu!

Aura Planell, responsable d’InfoSèquia. Punt d’Informació 

Espais i equipaments


Inscripcions escoles