S’inaugura la nova aula taller del CFGM al Museu de la Tècnica

Publicat el 30 de novembre de 2018

Des d’aquest curs, el Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Fabricació i Ennobliment de Productes Tèxtils,  compta amb una aula taller al Museu de la Tècnica, fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament de Manresa, el departament d’Ensenyament i la Fundació Aigües de Manresa i Junta de la Sèquia.

Empreses de la comarca del Bages, però també d’altres llocs de Catalunya, han col·laborat desinteressadament en la posada en marxa del taller, aportant-hi maquinària, fils, floca, teixits, productes químics, etc., cosa que demostra la gran implicació de les empreses per donar suport al cicle.

Les instal·lacions del taller que avui s’inaugura es complementen amb els laboratoris de Tintoreria, estampació, aprestos i acabats que es troben a l’Institut Guillem Catà. Tot plegat amb l’objectiu que els continguts del cicle formatiu es puguin impartir d’una manera més pràctica.

Després de 26 anys sense estudis tèxtils a la ciutat, el cicle formatiu es va iniciar el curs 2017-18, programat pel departament d’Ensenyament, fruit de la demanda d’empresaris del sector, per la necessitat de disposar de personal qualificat, i l’impuls de l’associació de professionals sèniors Gest!. Pel que fa al taller, l’Ajuntament va fer una recerca d’espais, i finalment es va optar per aquesta nau, al Museu de la Tècnica, al sector on també hi ha el museu de la Cinteria.

La directora de Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, Laia Muns, ha recordat que “des del Museu hem treballat de valent per deixar les instal·lacions  a punt i adequar el taller de restauració per acollir el taller per als alumnes de cicle formatiu. Creiem que l’esforç ha valgut la pena”.

Aquest curs sortirà la primera promoció d’alumnes del Cicle Formatiu. Actualment 7 alumnes fan primer curs, i 7 més fan segon.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles