Publicat el 13 de novembre de 2018
El passat 10 i 11 de novembre, el Museu de la Tècnica de Manresa, va acollir dues jornades de joc Kapla. Hi havia 8 zones i espais de joc, tots ells amb les peces del Kapla com a protagonistes: un espai de joc lliure -on cadascú podrà crear les seves pròpies construccions-; una construcció col·laborativa –simulant la construcció de la Sèquia-; un espai dòmino –on una peça fa caure la següent i així successivament-; la construcció d’una ciutat ideal; l’elaboració d’un mandala; un espai de joc per als més menuts; una zona de reptes i un espai de projeccions de construccions i destruccions.
Des del CAE es fa una primera valoració molt positiva d’aquesta activitat, a l’espera que els pròxims dies es pugui fer una avaluació més exhaustiva amb totes les persones implicades –l’equip organitzador, monitors i monitores, entitats col·laboradores, etc…
Aquesta ha estat la primera vegada que el CAE organitzava una activitat exclusivament amb Kapla i, també, una de les primeres que es fa a Catalunya.
El Kapla és un joc de construcció creat per Tom van der Bruggen a partir d’unes peces rectangulars de fusta. Les peces mantenen una proporció entre els seus costats de 1:3:5 i això permet aconseguir unes construccions força sofisticades. El Kapla és un joc apte i interessant tant per grans com per petits. Més enllà de ser un joc entretingut i apassionant, està sent utilitzat en moltes escoles amb finalitats educatives perquè permet treballar la geometria de l’espai, la coordinació de moviments o el treball col·laboratiu, entre altres competències.
L’acte va ser organitzat pel CAE amb la Fundació Aigües de Manresa-Junta la Sèquia i amb la col·laboració de la Fundació La Xarranca i la ludoteca Ludambule, de França.