L’Obra Social ”la Caixa” col·labora amb la Fundació en la difusió de la ciència i la tècnica entre els infants

Publicat el 15 de març de 2018

L’entitat dona suport al projecte de creació d’un espai per als infants al Museu de la Tècnica adreçat als alumnes d’Educació Infantil i al públic familiar.

Aquesta col·laboració s’emmarca en les actuacions d’Obra Social que impulsa directament la xarxa financera de CaixaBank a la Catalunya Central per donar resposta a les necessitats del seu entorn més immediat.

La directora d’Àrea de Negoci de CaixaBank a Manresa, Beatriu Dorado, i el vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, Josep Alabern, han anunciat avui la col·laboració de l’Obra Social ”la Caixa” per a la creació d’un racó dels infants al Museu de la Tècnica de Manresa.

L’objectiu d’aquest espai, que s’anomenarà Tècnica 3_6, serà apropar la tècnica als nens i nenes més petits tot facilitant que mentre es diverteixen es facin preguntes sobre com funcionen les coses, reflexionin i resolguin reptes. Els infants, acompanyats d’un adult, tindran accés a diferents propostes amb contingut de caràcter tècnic i tecnològic de lliure elecció. El racó dels infants es dedicarà al públic familiar durant el cap de setmana (nens de fins a 6 anys acompanyats d’algun familiar) i als alumnes d’educació infantil, entre setmana.

La col·laboració de l’Obra Social “la Caixa” permetrà començar amb tres activitats: els panells experimentals, la transmissió del moviment i l’arc de mig punt i la volta de canó.

L’objectiu de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia és que el nou racó dels infants del Museu de la Tècnica esdevingui un espai de referència no només a la ciutat sinó també a la Catalunya Central.

L’Obra Social ”la Caixa” ha destinat una ajuda de/d’ 5.000 euros a aquesta col·laboració, que s’emmarca en les actuacions que impulsa directament la xarxa financera de CaixaBank a Manresa per donar resposta a les necessitats del seu entorn més immediat.

A través d’aquestes iniciatives, i gràcies a la confiança que dipositen els clients de CaixaBank a l’entitat, l’Obra Social fa patent el seu compromís amb la Catalunya Central.

Obra Social: 510 milions de pressupost

El compromís de l’Obra Social ”la Caixa” amb les necessitats de la societat en la qual duu a terme la seva activitat financera i amb el benestar de les persones, un dels seus trets més definitoris des del seu naixement el 1904, continua sent més vigent que mai. L’entitat treballa amb un objectiu ineludible: contribuir a la construcció d’una societat millor i més justa, donant oportunitats a les persones que més ho necessiten.

D’acord amb aquests principis i objectius, l’entitat manté el 2018 la mateixa voluntat de consolidar i intensificar la tasca de l’Obra Social. Això es tradueix en un augment del seu pressupost fins a assolir els 520 milions d’euros, davant dels 510 de l’any anterior. La inversió s’enfoca prioritàriament al desenvolupament de programes socials amb vocació transformadora. La lluita contra la pobresa infantil, el foment de l’ocupació entre col·lectius vulnerables, l’envelliment actiu i saludable de la gent gran i l’atenció a les persones amb malalties avançades continuen sent les línies prioritàries de treball. L’aposta per la recerca i el coneixement, com també el suport a la cultura, són també signes d’identitat de la institució.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles