Es presenta la 34a edició d’una Transèquia més solidària i sostenbile

Publicat el 9 de febrer de 2018

Tindrà lloc el diumenge 4 de març amb la voluntat de continuar sent la millor prova esportiva i participativa de la Catalunya Central

Aquest migdia a l’InfoSèquia del Parc de l’Agulla s’ha donat el tret de sortida a la 34a edició de la Transèquia amb l’acte de presentació de la prova que se celebrarà el diumenge 4 de març, un dels esdeveniments esportius i participatius més importants del calendari festiu que se celebren a la ciutat i que suposarà la cloenda dels actes de la Festa de la Llum 2018.

 

Tal com ha afirmat Neus Comellas, regidora de Projecció de Ciutat i Festes, la Transèquia és motiu d’orgull per Manresa i destaca la transversalitat dels valors dels manresans.

Al seu torn, Josep Alabern, vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia (Parc de la Sèquia) ha ressaltat que ja fa 5 anys que s’ha agafat el relleu que va deixar Jove Cambra de Manresa i que la voluntat és, com a mínim, mantenir la seva bona trajectòria; agraint alhora prop de la ciquantena de patrocinadors i col·laboradors de la Transèquia d’enguany.

Per la seva part, Laia Muns, directora del Parc de la Sèquia i coordinadora de la Transèquia, ha destacat dues de les novetats d’enguany: esdevenir una Transèquia més sostenible i solidària. D’una banda, totes les inscripcions inclouen un 1€ que anirà destinat al nou Hospital de Dia d’oncologia de la Fundació Althaia. Per visibilitzar aquesta aportació els participants rebran una polsera exclusiva del projecte. De l’altra, s’ha fet una aposta forta per reduir al mínim els residus generats durant l’esdeveniment, entre altres actuacions tota la coberteria que s’oferirà serà compostable.

Una de les altres novetats és una xapa que identificarà a tots els participants de la Transèquia, que en les darreres edicions era una polsera. En aquesta xapa hi apareix la imatge de Transèquia amb un cor de fons lligant amb la campanya de Fundació Althaia “Posa-hi el cor”, fent més visible així la col·laboració.

Es mantenen les modalitats de caminants, corrent, BTT i handbike. Marc Ribas, del Grup 365, ha explicat un canvi de recorregut que faran les bicicletes dins el poble de Sallent per descongestionar la zona de la Rampinya entre els caminants i ciclistes. A causa del canvi, els ciclistes no tindran l’avituallament de Sallent, per contra el següent avituallament (Mas de la Sala) serà més reeixit en relació al menjar. Pel que fa als corredors, tots els dorsals ja duran un xip incorporat, per realitzar el control de temps, ha explicat Jordi Vidal de les Piscines Municipals de Manresa.

En finalitzar la presentació, els alumnes de l’Institut Guillem Catà han fet una actuació representant un equip de sequiaires (encarregats del manteniment de la Sèquia). La finalitat d’aquesta representació i de les altres accions que es duran a terme al llarg dels dies previs i durant el dia de l’esdeveniment és conscienciar als participants de la Transèquia de la importància de tenir cura de l’entorn.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles