Segona caminada familiar amb torxes per la Festa de la Llum

Publicat el 14 de febrer de 2017

 

Per segon any consecutiu, tindrà lloc el proper dilluns, 20 de febrer  la “Marxa de les Cinc Mil Canes” que transcorre des de la última resclosa de la Sèquia (just al costat de El Berenador del Parc de l’Agulla) fins a l’església del Carme, aproximadament 7 kilòmetres –o el que és el mateix que caminar 5 mil canes, una mesura catalana de l’Edat mitjana equivalent a 8 pams.

En el marc de la Festa de La Llum, les dues entitats manresanes tornen a treballar plegades, amb el suport de l’Ajuntament, fent així realitat la col.laboració transversal entre associacions de caire divers -i que des de la mateixa Associació Misteriosa LLum es reivindica el foment d’aquesta dinàmica- per organitzar un acte en comú com és aquesta marxa popular.

La Marxa de les Cinc Mil Canes, és una caminada pensada més des d’un punt de vista lúdic i de lleure amb família en la què paral.lelament s’organitzen escenificacions per els espais històrics per on transcorre l’arribada de l’aigua a Manresa. També com l’any passat, la caminada amb tots els seus participants, acompanyaran als representants del Club Atlètic Manresa, l’entitat que com sempre fa la recollida simbòlica de l’aigua de la Llum i exerceixen de portadors fins arribar a l’Esglesia del Carme.

Aquesta caminada també vol esdevenir una escenificació en sí mateixa i de promoció de la ciutat pels seus espais més emblemàtics, gràcies al recorregut que es fa, i amb bona part portant torxes (incloses amb el pack de la inscripció) per part de tots els participants. Enguany el recorregut final també té novetats fent passar tots els participants amb torxes pel Pont Vell i passant pel Parc de la Seu, per així aconseguir aquest efecte de marxa “perfomance” artística.

Així el recorregut de principi a fi serà des del:  Centre de visitants del Parc de la Sèquia, Camí de les Aigües, Can Font, Ctra de Santpedor, Museu de la Tècnica(encesa de torxes), Passeig Pere III, Plaça Sant Domènec, Carrer del Born, La Plana de l’Om, C. Alfons XII, Pont de la reforma, Pont Vell, Sant Marc, Camí dels Corrals, Parc de la Seu, Baixada de la Seu, Baixada del Pòpul, Plaça Major, c. Cap de Rec, fins a la Plaça del Carme.

L’Ajuntament de Manresa i l’Associació Misteriosa Llum donen suport a aquesta activitat, que se celebra per segon any i que pretén tancar el cercle de marxes/caminades a l’entorn de la llum i de l’aigua que gaudim durant aquestes setmanes (com són la Baixada de la Llum des de Montserrat, i la Transèquia des de Balsareny). I és què precisament, la Marxa de les Cinc Mil Canes s’inicia, en el punt on finalitza la Transèquia, és a dir, a la darrera resclosa de la Sèquia. Des de l’Ajuntament de Manresa es valora molt positivament que la marxa es consolidi i quedi ja incorporada al programa de la Festa de la Llum.

L’horari és des de les 16.00h, al costat del Centre de Visitants del Parc de l’Agulla amb inflables pels més joves, i recollida de les torxes i del record de la Marxa:

16.45h Acte simbòlic de recollida de l’aigua per part del Club Atlètic Manresa a la última resclosa de La Sèquia (al costat de El Berenador)

17.00h Inici de la caminada animada amb una batukada des del Parc de l’Agulla

17.45h Escenificació històrica a Can Font

18:30h Encesa de les torxes al Museu de la Tècnica

20:00h Arribada a la plaça del Carme amb avituallament.

Inscripció anticipada 4€ per persona a: https://inscriu.me/ca/ii-marxa-de-les-5000-canes-caminada-popularamb-torxes . Preu inscripció el mateix dia al Parc de l’Agulla: 5€ per persona. El preu inclou la torxa, avituallament i un fulard commemoratiu de la Marxa

Espais i equipaments


Inscripcions escoles