Presentació oficial Transèquia 2015

Publicat el 17 de febrer de 2015

Aquest matí, al centre de visitants del Parc de l’Agulla, s’ha fet la presentació oficial de la 31a edició de la Transèquia que es celebra el 15 de març. La roda de premsa presidida per la Sra. Àuria Caus, regidora de Participació, Joventut i Gent gran, ha comptat amb la participació del vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, Sr. Josep Alabern, la coordinadora de la Transèquia 2015, Sra. Laia Muns i per explicar les diferents modalitats els senyors Joan Vila representant de Som 365, Jordi Vidal representant de les Piscines Municipals de Manresa, i Pablo Martínez representant de Batec Mobility.

El caràcter integrador de l’esdeveniment és un dels punts forts de la nova edició. D’una banda, obrint l’oportunitat a les persones de mobilitat reduïda a participar de la Transèquia, amb la nova modalitat de handbike que s’ofereix enguany. D’altra, la integració de diferents actius empresarials, turístics, gastronòmics de la comarca a formar part d’aquesta festa, utilitzant així l’esdeveniment com a eix vertebrador del Bages. En aquesta línia, aquesta edició s’ha obert un projecte de treball amb les escoles dels municipis per on transcorre la Sèquia per descobrir i estudiar-la a través d’uns itineraris guiats.

La possibilitat de formalitzar les inscripcions “on-line” és una altra de les novetats que es destaquen, facilitant així aquest procés per les persones tant de fora com de dins de la comarca.  Una polsera acreditativa d’un color determinat en funció de la modalitat escollida identificarà a totes les persones inscrites d’aquesta edició.

Es ressalta la figura dels voluntaris, gràcies als quals la Transèquia és una realitat cada edició. Tant la regidora Àuria Caus com la coordinadora de la Transèquia Laia Muns, fan una crida a la participació de persones voluntàries pel bon desenvolupament de la nova edició, en la que s’ha calculat un volum de 300 voluntaris/es.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles