Redescobreix la Sèquia durant la tardor

Publicat el 15 d'octubre de 2014

Un cicle de visites de descoberta a l’entorn del canal, en una de les èpoques més màgiques de l’any

Manresa, 15 d’octubre de 2014. El Parc de la Sèquia organitza tot un seguit d’activitats, emmarcades dins la tardor, per donar a conèixer el canal medieval de la Sèquia, i les entitats, empreses i agents que podem trobar-hi a l’entorn.


Enguany, i veient l’èxit que varen tenir les visites d’estiu, també les acompanyarem amb tasts de productes del Pla de Bages. Una forma de dinamitzar i donar a conèixer la riquesa patrimonial, natural i gastronòmica de la comarca.


LES VISITES


El cicle de visites consisteix en tres visites que es faran entre els mesos d’octubre i novembre. Aquestes estan centrades en els espais que més canvien al llarg de l’estació, i en els que es pot reviure la màgia del canal medieval.


La primera visita tindrà lloc aquest proper diumenge 19 d’octubre, i es titula Els grans aqüeductes de la Sèquia. És un itinerari pensat per descobrir la zona de Sallent, visitant els aqüeductes de Conangle i el Vilar. Ho acompanyarem amb un tast de formatges gràcies a la col•laboració de la Torre d’en Roca (http://www.agrofresc.com/).


El diumenge 9 de novembre anirem a descobrir La Sèquia i la vida rural de Sant Fruitós. Un itinerari per la Sèquia i el ramal de Viladordis, per conèixer la vida rural del regadiu. També visitarem el Museu de Sant Fruitós i farem un tast de productes del Pla de Bages.


I finalment el diumenge 23 de novembre, coneixerem La Resclosa dels Manresans tenyida de tardor. Serà una passejada per un dels indrets més frondosos i espectaculars de la Sèquia, el bosc de ribera del Llobregat. En aquesta ocasió també estarà acompanyat d’un tast de productes del Pla de Bages.


Les visites es faran els diumenges a les 10h del matí. El punt de trobada serà el Centre de Visitants situat al Parc de l’Agulla, i des d’allà ens desplaçarem a l’inici de l’itinerari. El preu de la visita és de 8€ per persona, excepte pels menors de 8 anys que serà gratuït, i inclou un tast de productes del Pla de Bages. Cal fer inscripció prèvia presencialment: al Centre de Visitants (Parc de l’Agulla, s/n. Dissabtes i diumenges de 10 a 14h), al Museu de la Tècnica de Manresa (crta. De Santpedor, 55. De dimarts a diumenge de 10 a 14h), o per internet a través de la pàgina web de Runedia (www.runedia.com). Des de la nostra pàgina web, trobareu tots els enllaços directes a les sortides. Els menors de 8 anys només poden inscriure’s presencialment o trucant al 93 877 22 31.


ACTIVITATS PER A INFANTS


Per celebrar l’arribada de la tardor us proposem dues activitats infantils. La primera serà el dia 1 de novembre de 11 a 13h al Centre de Visitants del Parc de la Sèquia, i la segona l’endemà, 2 de novembre, també de 11 a 13h al Museu de la Tècnica de Manresa. Podreu venir en família a fer manualitats relacionades amb la castanyada i la tardor. El preu de les activitats és de 1’5€/infant. I els infants han d’estar acompanyats d’un adult.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles