Tornen les activitats de primavera del Parc de la Sèquia

Publicat el 9 d'abril de 2014

Es reprenen els cicles de visites temàtiques i les activitats per famílies, coincidint amb l’arribada del bon temps.

Com ja és habitual quan comença l’estació, el Parc de la Sèquia reprèn les visites a l’entorn del canal medieval, i les activitats dirigides al públic familiar.

Aquestes activitats tenen com a objectiu donar a conèixer l’entorn del canal i tot allò que s’hi amaga: patrimoni, flora, fauna i en aquesta ocasió, especialment el regadiu de Manresa i els diferents productors i activitats que hi ha al seu entorn. També hi ha activitats amb caràcter més lúdic, i que permeten conèixer els equipaments del Parc de la Sèquia, i tot allò que ens poden oferir.

Activitats de Setmana Santa


Per aquesta Setmana Santa s’han programat activitats els dies festius a dos equipaments del Parc de la Sèquia: el Centre de Visitants al Parc de l’Agulla i al Museu de la Tècnica de Manresa. Aquestes activitats es fan de 11 a 13h i tenen un cost de 1’5€ per infant.

Al Centre de Visitants el divendres 18 d’abril, es podrà fer un retallable dels animals del Parc de l’Agulla, i el diumenge 20 d’abril un mòbil de la fauna del Parc de la Sèquia.

Al Museu de la Tècnica el dissabte 19 d’abril, es faran joies amb cintes, i el dilluns 21 d’abril, i per estar ben preparats per Sant Jordi, podreu fer roses amb cintes.

Cicle de visites de primavera


Com cada any, s’han programat tres visites de primavera per descobrir l’entorn del canal medieval que des del segle XIV porta l’aigua a la ciutat de Manresa. En aquestes visites coneixerem l’entorn del regadiu de Manresa, que a la primavera es troba en una de les millors èpoques, però també altres formes de producció i promoció de la zona, com la vinya o les activitats turístiques.

Descobrim el regadiu de Viladordis. El dia 27 d’abril a les 10h des del Centre de Visitants. Itinerari circular pel regadiu de Viladordis i visita a un dels productors que fan venta directa de la zona. Farem una ruta circular passant pels Cingles de Roca Tinyosa i el ramal de Viladordis fins arribar a les Arnaules. Un cop allà farem una visita guiada per la finca. Preu de l’activitat 6€/persona.

L’últim tram de la Sèquia: aiguamolls i solidaritat. El dia 11 de maig a les 10h des del Centre de Visitants. Començarem la ruta als Aiguamolls de la Bòbila, on podrem observar diferents espècies d’ocells i podrem gaudir d’unes bones vistes. Llavors seguirem la Sèquia fins arribar al Garden de la fundació Ampans, on tastarem uns vins solidaris i ben especials. Tastarem els vins que elaboren a partir de les seves vinyes d’Urpina. Si aneu amb canalla, no patiu, tindran refrescos i una zona d’esbarjo. Preu de l’activitat 8€/persona.

La màgia de la Sèquia i el bosc de la Sala. El dia 25 de maig a les 10h, des del Centre de Visitants. Des de l’Hostal del Camp farem una ruta en forma de vuit; caminarem cap a Sant Ponç, tot seguint el canal de la Sèquia i passant per la frondosa zona de la roureda de la sala. Llavors tornarem cap al roure gros de la sèquia, on des de l'Hostal del Camp ens oferiran un entrepà amb botifarra d'alls tendres i ceba confitada, acompanyat amb vi del Pla de Bages. Preu de l’activitat 7€/persona.

Què fer al Parc de la Sèquia?


A part de les activitats concretes que s’ofereixen aquesta primavera, el Parc de la Sèquia compta amb tres equipaments visitables durant tot l’any:


El Centre de Visitants del Parc de la Sèquia, situat al Parc de l’Agulla, mostra la flora i la fauna que podem trobar a l’entorn del canal. Obert els caps de setmana i festius de 10 a 14h.


Al Centre de l’Aigua de Can Font, obert l’últim dissabte de cada mes, podreu visitar les dues exposicions permanents: L’aigua a la ciutat i l’ús racional de l’aigua, de 10 a 14h. També podeu visitar l’ermita de Can Font, amb el muntatge audiovisual dels Sons de l’Aigua.


I el Museu de la Tècnica de Manresa, obert de dimarts a diumenge de 10 a 14h, on podreu descobrir, dins els antics dipòsits d’aigua de la ciutat, les dues exposicions permanents: la Sèquia i l’aigua i la Cinteria.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles