Presentació de la Transèquia 2014

Publicat el 31 de gener de 2014

Aquest migdia s’ha presentat la Transèquia 2014. S’ha fet mitjançant roda de premsa i explicant tots els canvis i novetats que es presenten en la 30ena edició. En la presentació hem estat acompanyats per la regidora de participació, joventut i gent gran, Àuria Caus, en representació de l’Ajuntament de Manresa. Del senyor Josep Alabern, vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia. De la coordinadora del Parc de la Sèquia, Laia Muns. De Joan Vila, de som365.cat, per explicar les novetats en bicicleta. I de Agustí Roc, en representació de Leksport.com, i com a corredor experimentat de Sky Runnings.

La regidora de participació, joventut i gent gran de l’Ajuntament de Manresa, Àuria Caus, ha mostrat  “el seu suport envers la Transèquia, el punt  final de la Festa de la Llum, i una de les activitats més participatives de la comarca”.

En aquest sentit en Josep Alabern, vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, ha mostrat el seu agraïment en vers els col·laboradors que han “respost molt positivament al Parc de la Sèquia” a l’hora de buscar complicitats.

Noves rutes per a bicicleta amb inici i final al Parc de l’Agulla

En col·laboració amb som365.cat, s’han renovat i reformulat les rutes en bicicleta. En les darreres edicions, i des del seu origen la ruta en bicicleta només es podia fer des de Balsareny fins a Manresa. En alguns punts calia compartir l’espai amb els participants que ho feien a peu, i això havia generat alguns conflictes.

Joan Vila, en representació de l’empresa som365.cat, que s’encarreguen dels circuits en bicicleta comenta que “s’han pensat les rutes per a que tothom que tingui una bicicleta pugui participar-hi independentment del seu nivell “.

S’institucionalitza la modalitat corrent de la Transèquia

Per primera vegada, i tenint en compte la creixent demanda i proliferació d’aquest esport, es podrà fer tota la Transèquia corrent. La sortida serà única entre les 7.30h i les 8.00h des de Balsareny. Per poder fer això possible, els primers autobusos que sortiran des de l’Estació d’Autobusos de Manresa estaran destinats a portar als participants en aquesta modalitat. Él recorregut són 24km però és un itinerari planer.

Agustí Roc, campió del món de Sky runnings, en representació de Leksport.com, ha mostrat el seu suport a la Transèquia d’enguany i ha animat als corredors a que la facin en aquesta modalitat, remarcant que “és molt planera i que és un bon entrenament per a la gent que fa maratons”.

Nova pàgina web i sistema d’inscripció

Per commemorar la 30ena edició, la Transèquia estrena pàgina web. Es canvia el domini a www.transequia.cat, tot i que es manté també l’anterior www.transequia.org,  i s’hi podrà consultar tota la informació relacionada amb la caminada.

Laia Muns, coordinadora del Parc de la Sèquia i de la Transèquia d’enguany, ha remarcat la “importància dels voluntaris, i de que aquests surtin de les entitats i organitzacions de les poblacions a l’entorn de la Sèquia”. En aquest sentit s’ha mostrat molt contenta de la bona predisposició “dels 150 voluntaris que necessitem, en aquests moments ja en tenim aproximadament la meitat, que surten de centres excursionistes, i entitats de la zona”.

 

Espais i equipaments


Inscripcions escoles