Arriba el cicle d’activitats de tardor a l’entorn de la Sèquia

Publicat el 9 d'octubre de 2013

Aprofitem un temps tan màgic com és la tardor per proposar-vos activitats al voltant del canal medieval

 

Des de fa uns anys, quan arriba la tardor, el Parc de la Sèquia organitza un cicle d’activitats per conèixer aquesta estació i descobrir amb uns altres ulls el canal medieval del Pla de Bages. Enguany hem preparat activitats per a tots els públics, però sobretot ens hem centrat en oferir un cicle d’itineraris de descoberta que donin una nova visió de la Sèquia i el seu entorn.

Cicle de visites de tardor

El proper diumenge 13 d’octubre començarem el cicle amb la visita de Descoberta del ramal del Poal i l’Ecopallareta, una granja d’aviram ecològic. Aquesta caminada, d’unes 4 hores de durada és apta per a tota la família. Sortirem del Parc de l’Agulla cap a Sant Iscle, des d’on creuarem Pineda i seguirem el ramal del Poal fins a la granja Ecopallareta. En aquest punt, en Gerard ens guiarà per l’explotació. Tornarem cap al punt de partida tot passant pel pont llarg i pel ramal de l’Atalaia. Cal anar ben calçat i portar aigua i esmorzar. El preu de la visita és de 7€ per persona.

La segona visita serà el dia 3 de novembre, i en aquesta ocasió podrem descobrir El CAT de Sallent, l’aiguamoll de la Corbatera i el Mas de les Coves. Una visita una mica més curta que l’anterior, d’unes 3 hores, ens portarà a recórrer un itinerari naturalista, arquitectònic i històric. Partirem des del Centre de Visitants del Parc de la Sèquia, i amb cotxes particulars farem l’aproximació fins al CAT de Sallent, el punt de partida on visitarem l’exposició sobre la industrialització. Seguirem per la Sèquia fins arribar al Roure Gros i tornarem tot passant per la zona humida de la Corbatera. També cal anar ben calçat, portar aigua i el cotxe. El preu de la visita és de 7€ per persona, pels infants menors de 12 anys és gratuït.

I l’última visita del cicle de tardor, el 17 de novembre, seguirà El Camí de la Sèquia en bicicleta. En col•laboració amb MBICI (http://www.mbici.cat/), remuntarem la Sèquia passant per aqüeductes i pels principals punts d’interès fins a Balsareny. Dinarem a la resclosa dels Manresans i tornarem per Sallent. En aquesta sortida cal portar calçat adequat per anar en bicicleta, aigua i el dinar. El punt de trobada serà al local de MBICI (c/ Bruc, 59) o al Centre de Visitants del Parc de la Sèquia. La llargada del recorregut serà de 45 quilòmetres, que es faran en aproximadament 7 hores. El preu de la visita és de 15€/persona, però els amics de MBICI, els menors de 12 anys i les inscripcions anticipades podran gaudir de descomptes. Per més informació cal consultar la pàgina web de MBICI: http://www.mbici.cat/

Activitats per a infants i activitats complementàries

Fins el dia 20 d’octubre podreu gaudir de l’exposició “Els Invents del TBO i els seus dibuixants” al Museu de la Tècnica de Manresa. L’exposició esta oberta de dimarts a diumenge de 10 a 14h i l’entrada és gratuïta.

A més, el dia 12 d’octubre i com a complement de la mostra, organitzem un Taller d’il•lustració de còmic per a infants acompanyants dels pares. En aquest taller de la mà de l’il•lustrador Toni Ramírez ens introduirem en el món del còmic i farem les nostres pròpies il•lustracions. El taller es farà de 11 a 13h i és gratuït. Us podeu inscriure trucant al telèfon 93 877 22 31 o enviant un correu electrònic a info@parcdelasequia.cat

Per celebrar l’arribada de la tardor us proposem dues activitats infantils. La primera serà el dia 1 de novembre de 11 a 13h al Centre de Visitants del Parc de la Sèquia. El taller consistirà en convertir una castanya en un cargol. El preu de l’activitat és de 1’5€/infant. I els infants han d’estar acompanyats d’un adult.

L’endemà, dia 2 de novembre, també de 11 a 13h al Museu de la Tècnica de Manresa, podreu venir a fer castanyes amb cintes. Una activitat manual per celebrar la castanyada. El preu de l’activitat és de 1’5€/infant. I els infants han d’estar acompanyats d’un adult.

Durant aquests mesos també ens podreu trobar a la Fira Ecoviure els dies 18, 19 i 20 d’octubre, compartint estand amb el Consorci del Bages per a la gestió de residus i l'Ajuntament de Manresa. Podreu gaudir d’un taller per conèixer el regadiu i l’horta manresana.

I per celebrar la Setmana de la Ciència, aquest any en col•laboració amb l’EPSEM (Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa) el 18 de novembre al matí oferim un tast d'aigües per a centres d'educació secundària de la zona. Per conèixer totes les activitats que es faran arreu de Catalunya podeu entrar a la pàgina web de la setmana de la ciència: http://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/

Espais i equipaments


Inscripcions escoles