El Parc de la Sèquia educa gairebé 5.000 alumnes durant el curs 2012-2013

Publicat el 12 de juliol de 2013

La unificació de tots els serveis educatius del Parc de la Sèquia ha contribuït a la millora del servei

 

Al finalitzar el curs 2011-2012 els serveis educatius del Parc de la Sèquia es varen reorganitzar per poder oferir un servei a les escoles molt més professional i ajustat a les necessitats reals que hi ha en aquests moments.

El curs 2012-2013 ha servit per presentar una oferta conjunta on es treballen tan activitats des de la vessant científica com des de la vessant històrica, cobrint a més, un ampli ventall d’edats. També s’han incorporat millores en les activitats gràcies als suggeriments dels mestres i educadors. Això ens ha permès oferir un programa molt complet i compacte.

4.600 alumnes han passat per les nostres instal•lacions


La majoria dels alumnes que ens han visitat provenen d’escoles de Manresa i de la comarca i les activitats educatives que més demanda han tingut han estat les dirigides a primària.

Per espais, el més utilitzat ha estat el Centre de l’Aigua de Can Font, que té un acord de col•laboració amb el Camp d’Aprenentatge del Bages, amb un nombre de 2.600 alumnes. El Centre de Visitants del Parc de la Sèquia ha acollit uns 1.000 alumnes i el Museu de la Tècnica de Manresa, uns 1.000 més.

Noves activitats de cara al 2013-2014


Per aquest nou curs que començarà al setembre presentem una sèrie de novetats que completaran els serveis educatius:

  • Taller de l’horta manresana: Seguint la Sèquia pel regadiu de Viladordis, mostrarem com es rega l’horta i les diferències entre el secà i el regadiu. El recorregut acabarà en una explotació agrària on es podrà conèixer de primera mà el seu funcionament.

 

  • Experimentem amb l’aigua: Experimentant els infants podran conèixer com utilitzem l’aigua a les ciutats, des de la potabilització fins als seus usos.

 

  • Els Guardians de l’Aigua: Una activitat on coneixerem la feina dels sequiaires des del segle XIV fins a l’actualitat i com es controla que l’aigua de l’aixeta sigui potable.

 

Més informació a l'apartat de serveis educatius de la web: https://www.parcdelasequia.cat/serveis

Espais i equipaments


Inscripcions escoles