El Bages acull la 1a Setmana dels Geoparcs que se celebra a Catalunya

Publicat el 23 de maig de 2013

Els actes són organitzats pel Geoparc de la Catalunya Central que és l’únic de Catalunya que ha obtingut aquesta distinció europea.

Per primera vegada, la Setmana dels Geoparcs Europeus arriba a Catalunya. Ho fa de la mà del Geoparc de la Catalunya Central, que va aconseguir aquesta distinció europea la tardor passada. Durant els propers dies, un ampli ventall d’activitats convidaran la ciutadania a descobrir el patrimoni geològic del territori, d’una forma molt amena. Els actes començaran el dia 23 de maig i s’allargaran fins al 8 de juny.


L’obertura anirà a càrrec de Joan Vinyes, president del Geoparc i conseller comarcal de Turisme, que pronunciarà la conferència “El turisme sostenible passa pel geoturisme?”. Després vindran més de quinze dies de diferents activitats com xerrades, sortides guiades a peu o en bicicleta, tastos de productes del territori i activitats en museus.

Entre els actes més destacats s’hi compta també una sortida en col·laboració amb el Parc de la Sèquia, en què els participants descobriran l’entorn de Sallent tant des del punt de vista ambiental com des del vessant geològic.

A Collbató es farà també una sortida seguint camins que s’han recuperat gràcies a les aportacions de gent molt diversa que s’ha preocupat de saber per on passaven els antics itineraris.

A més, la conferència inaugural anirà seguida de la presentació de la segona edició del llibre “Elements i recursos naturals: aplicacions i reciclatge”, del museu de geologia Valentí Masachs, que és el primer llibre que s’edita ja amb el logotip del Geoparc.


El programa complet d’activitats es pot consultar al web www.geoparc.cat

El Consell Comarcal del Bages és qui lidera la setmana de Geoparcs juntament amb altres entitats implicades en el projecte com Súria, Moià, Cardona, Sallent i Collbató, els Parcs Naturals de Montserrat i Sant Llorenç del Munt i l’Obac, i l’EPSEM de Manresa.

La Setmana de Geoparcs es va presentar en roda de premsa al Consell Comarcal del Bages amb la participació de Joan Vinyes, president del Geoparc i conseller comarcal de Turisme; Ferran Climent, director científic del Geoparc; Cristina Rubio, directora executiva; Laia Muns, representant del Parc de la Sèquia; Ramon Ferrer, representant de l’Ajuntament de Collbató; Joaquim Sanz, director del museu Valentí Masachs; i Josep Canals, representant del parc natural de Sant Llorenç del Munt.

Espais i equipaments


Inscripcions escoles