Arriba la Primavera al Parc de la Sèquia

Publicat el 21 de març de 2013

El Parc reactiva les visites guiades al seu entorn i programa activitats familiars en tots els seus equipaments

El Parc de la Sèquia dóna la benvinguda a la primavera amb les ja habituals, visites guiades de primavera. Aquestes visites es fan amb la voluntat de donar a conèixer la Sèquia i el seu entorn, i d’aquesta manera aprendre a gaudir de l’entorn natural que tenim al Bages.


Aquest proper diumenge 24 de març, i coincidint amb la proximitat del Dia de l’Aigua (que és el dia 22 de març), us oferim la primera visita guiada de primavera. En aquesta ocasió volem descobrir una zona del regadiu de Manresa molt desconeguda, però que encara està activa i és realment atractiva, el regadiu de Sant Pau.


La visita en commemoració al dia de l’aigua és gratuïta, i comença al Convent de Santa Clara a les 10 del matí. Recorrerà un tram del regadiu de Sant Pau, i es podrà visitar una de les explotacions agrícoles de la zona on podrem veure els cultius ecològics que desenvolupa l’associació Irehom (http://arrcirehom.wordpress.com/).

 

La següent visita de primavera serà el 14 d’abril, on es visitarà la resclosa dels Manresans, el punt d’inici de la Sèquia i que es troba als peus del Castell de Balsareny, on també es pujarà.


I la tercera visita de primavera serà el 26 de maig, i es farà conjuntament amb el Geoparc de la Catalunya Central. Titulada “La Sèquia, un camí a través de la geologia del Geoparc” ens descobrirà els elements geològics que caracteritzen el canal i que també formen part d’aquest nou parc.


Activitats familiars
Al Parc de la Sèquia també hem preparat activitats per a les famílies on gaudir dels diferents espais conjuntament. Ens agradaria destacar les que s’han preparat per Setmana Santa:


Els dies 29 de març i 1 d’abril, al Museu de la Tècnica de Manresa (carretera de Santpedor, 55), podreu fer manualitats relacionades amb la Pasqua, de 11 del matí a 1 de la tarda.

El dia 30 de març, al Centre de l’aigua de Can Font (carretera de Santpedor, 175), us convidem a descobrir-ne l’entorn d’una manera molt peculiar. Hem preparat un joc de descoberta pel parc de Can Font. A partir de les 10 del matí.


I el dia 31 de març, us esperem al Centre de Visitants del Parc de la Sèquia (Parc de l’Agulla, s/n), on podrem fer activitats per tota la família.

Us hi esperem!

 

Espais i equipaments


Inscripcions escoles