El Parc de la Sèquia s’uneix a la celebració de les Festes de la Llum

Publicat el 11 de febrer de 2013

Programa activitats per a tots els públics amb la voluntat de consolidar aquesta festa a la ciutat

Manresa, 11 de febrer de 2013. Com cada any el Parc de la Sèquia participa en les activitats que s’organitzen durant les Festes de la Llum a Manresa. D’aquesta manera, es vol ajudar a la potenciació d’una festa que cada any es consolida més a la ciutat, i que explica la història que va envoltar la construcció del canal de la Sèquia, una de les obres d’enginyeria medieval més importants de l’Estat.

Aquest any, s’han programat diverses activitats gratuïtes i per a públics de tot tipus :

Activitats familiars. El Parc de la Sèquia ha programat diverses activitats per famílies, des de tallers fins a una obra de teatre, que apropa als més petits de la casa la història del canal i la llum.

Activitats esportives. Des de fa ja tres anys, el Parc de la Sèquia col·labora en la organització del Partit de Futbol Dual, és a dir, amb dues pilotes, organitzat per la Intercol·legial Tècnica de la Catalunya Central i la Fundació Universitària del Bages.

Patrocinis. També col·labora econòmicament en algunes de les activitats més emblemàtiques d’aquestes dates, com són el concert que oferirà l’Orfeó Manresà i el Misteri de la Llum.

Tot seguit, detallem les activitats que es portaran a terme durant aquestes dues setmanes :

Els Ponts de la Sèquia. Un espectacle infantil de petit format , a càrrec de la companyia Isara, on reviureu els esdeveniments que es van produir al segle XIV al Bages. Els dies 12, 13 i 14 de febrer per a escoles. Cal concertar visita.
Dissabte 16 de febrer, a les 17.30h i a les 19.00h al Museu de la Tècnica, per a famílies.

III Partit de Futbol Dual (amb dues pilotes). El diumenge 17 de febrer a les 12 del migdia es jugarà el partit amb dues pilotes que se celebra com cada any per les festes de la Llum. Els equips que s’enfronten són l’ITCC contra la FUB. El partit tindrà lloc a l’estadi municipal de futbol del Congost. Organitza: Intercol·legial Tècnica de la Catalunya Central i Fundació Universitària del Bages. El Parc de la Sèquia hi col·labora.

Concert de l’Orfeó Manresà. Com ja varen fer l’any passat, l’Orfeó Manresà oferirà un recital dins un dels emblemàtics Dipòsits Vells (Museu de la Tècnica de Manresa) de la ciutat. El concert tindrà lloc el diumenge 17 de febrer a les 6 de la tarda.

Tallers al Centre de Visitants. El dijous 21 de febrer, d’11 del matí a 1 de la tarda, converteix-te un dels protagonistes del Misteri de la Llum. Una activitat familiar que tindrà lloc al Centre de Visitants, situat al Parc de l’Agulla.

T’atreveixes a construir la Sèquia?, el cap de setmana de la Fira de l’Aixada, ens trobareu al Centre d’Interpretació del Carrer del Balç, on podreu fer una activitat per reconstruir un trosset de Sèquia i reviure la història d’en Guillem Catà. És una activitat per a tota la família, que farem els dies 23 i 24 de febrer d’11 del matí a 1 de la tarda.

El Misteri de la Llum. Una peça teatral a semblança medieval que desenvolupa una relació entre uns personatges simbòlics que encarnen, d’una banda, el concepte diví, el misteri de la Santíssima Trinitat, i de l’altra, els sentiments humans de la ciutat de Manresa. La representació es portarà a terme a l’Església del Carme, els dies 20 de febrer a les 8 del vespre; el dia 23 de febrer a les 8 del vespre; i el dia 24 de febrer a les 8 del vespre.

 

Espais i equipaments


Inscripcions escoles