El Museu de la Tècnica al FiraPasseig de la Fira Mediterrània!

Publicat el 17 d'octubre de 2011

La Fira Mediterrània de Manresa forma part de la plataforma de fires artístiques en què s’estructura el mapa dels mercats d’espectacles configurat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, juntament a d’altres cites com la Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega i el Mercat de Música Viva de Vic.

La Fira Mediterrània de Manresa té un caràcter interdisciplinari i en ella es presenten noves creacions artístiques inspirades en els trets culturals propis de Catalunya, els Països Catalans i el conjunt de territoris de la Mediterrània.

La Mediterrània es fa a Manresa cada any des del 1998, durant el primer cap de setmana de novembre. L’organització de la Fira va a càrrec de la Mediterrània, Fundació Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional, creada l’any 2006 i participada pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional i l’Ajuntament de Manresa.

La Fira va adreçada a professionals tant de l’àmbit artístic com de la gestió cultural, a més de al conjunt d’espectadors.

El nombre de propostes artístiques acostuma a superar el centenar, amb espectacles de música, teatre i dansa, per al públic adult o familiar, així com itinerants de carrer.

Partint dels espectacles produïts al propi país, el ventall s’obre especialment cap a d’altres zones de la Mediterrània: fins ara han passat per la Fira artistes de territoris propers com Occitània o el Piemont, o de més lluny com Grècia, el Líban, el Magrib o el Pròxim Orient.

Atrets per aquesta oferta excepcional, s’inscriuen a la Fira Mediterrània al voltant de 800 programadors i professionals d’arreu del món. I és gràcies a aquest intercanvi professional que s’assoleixen d’altres objectius:
• Incentivar la creació de noves produccions artístiques de qualitat i acostar-les al gran públic
• Internacionalitzar les creacions artístiques que es fan a Catalunya i als Països Catalans
• Esdevenir aparador i punt principal d’exhibició per al sector
• Actuar com a punt de trobada de professionals internacionals
• Crear un fòrum d’intercanvi cultural entre els diferents pobles de la Mediterrània

Espais i equipaments


Inscripcions escoles